Večernji list - Hrvatska

Do savršene sezone dijele je dvije pobjede

- damir.mrvec@vecernji.net Damir Mrvec

Naša najbolja atletičark­a na dobrom je putu da sezonu završi bez poraza. Prvi put otkako se natječe u seniorskoj konkurenci­ji

Sandra Perković, dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska, na dobrom je putu da završi sezonu bez poraza. Prvi put otkako se natječe u seniorskoj konkurenci­ji. Korak bliže je tom cilju nakon nove pobjede u Dijamantno­j ligi u Parizu. Pobijedila je hicem 67,61 metara.

Vratila se umorna iz Rija

Ovoga puta nije bilo puno “ikseva” kao na Olimpijski­m igrama u Riju. Tek jedan. No, nakon treće serije u vodstvu je bila domaća bacačica Melina Robert-Michon, srebrna iz Rija. To je malo naljutilo Sandru pa su posljednja tri hica bila takve dužine da bi sva tri bila pobjedničk­a. Treće mjesto osvojila je Kubanka Denia Caballero (61,98). – Zahvaljuje­m se svima koji vjeruju u mene, a ovo natjecanje mi je jako puno značilo nakon što sam se vratila iz Rija. A vratila sam se prilično umorna. Iscrpio me dugačak put, pa sam se morala privikavat­i na europsko vrijeme – istaknula je Sandra. Sa novih deset bodova samo se učvrstila na prvom mjestu u ukupnom poretku ove discipline.

Barem još jedan hitac

– Znala sam da će Robert-Michon imati ogroman motiv da me pobijedi pred svojim navijačima i da dokaže kako srebrna medalja iz Rija nije nimalo slučajna. Ali, bilo je onako kako je trebalo biti – rekla je Sandra. Do kraja sezone očekuju je još dva nastupa. – Završnica Dijamantne lige u Zürichu, a onda nastup na zagrebačko­m mitingu, 6. rujna. Vremena za odmor baš i nema. U Švicarsku putujem već u utorak. Verujem kako ću na kraju sezone imati barem još jedan dugačak hitac – zaključila je Sandra. Eto, možda će gledatelji u Zagrebu vidjeti hitac preko 70 metara. Samo trebaju doći u što većem broju, jer kako je Sandra uvijek znala govoriti – navijači su moja najveća snaga.

9 pobjeda ima ove sezone Sandra, šest na Dijamantoj ligi, jednu na EP-u, jednu na OI i jednu na mitingu u Splitu

 ?? REUTERS ?? Sandra Perković ni u Parizu nije imala dovoljno jaku konkurenci­ju
REUTERS Sandra Perković ni u Parizu nije imala dovoljno jaku konkurenci­ju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia