Večernji list - Hrvatska

Bezina: Tko igra, a da ne želi u play-off?

Nakon dvije uvodne pobjede u brlog danas (18.45) dolazi Soči

- Katarina Kušec

Igramo brzo, jaki smo i imamo jak mentalitet. Svaka je utakmica bitka. Soči je jedna od najboljih momčadi i dobro igra – rekao je Dwyer sport@vecernji.net Nakon odmora, okupljanja i integriran­ja novih igrača medvjedi su pokazali da momčad i dalje funkcionir­a. Trener je ostao isti, Gordie Dwyer i dalje je glavna palica momčadi, a i velik dio igrača nije napustio zagrebački led, s pokojim pojačanjem otišli su na pripreme koje su dobro odradili. U šest utakmica upisali su i šest pobjeda. A onda je počela i nova, za njih četvrta sezona u KHL-u. Otvorili su je pobjedama, dobar je to početak s obzirom na to da je to druga najjača hokejska liga svijeta. Nakon dvije pobjede na otvaranju sezone hokejaška groznica vraća se u brlog. U Zagrebu sada igraju tri utakmice zaredom, protiv Sočija (18.45 sati), Torpeda (31. kolovoza) i Spartaka (2. rujna). Nakon izleta po Rusiji očekuje ih novi ispit, u goste im dolazi Soči. No, dobro su Gordiejevi momci nabrusili klizaljke, iza vrata Ledene dvorane Doma sportova odradili su trening i iako se nisu preznojava­li na suncu, to su radili u dvorani. Led se unutra ne topi, temperatur­a je ugodna, a igrači nasmijani. Pak je letio u zaštitnu ogradu kao da je utakmica, ne štedi se nikoga, a nakon što su palice pospremili u torbu, podijelili su dojmove s priprema i gostovanja. – Odličan početak sezone za momčad. Idemo korak po korak. Imali smo dobre pripreme. Bitno je da su svi zdravi. Imamo te dvije velike pobjede i sada se veselimo dolasku na domaći led. Znam da ćemo se susretati i s jakim momčadima, ali želimo biti konzistent­ni i doći do play-offa. Prošle smo sezone bili blizu – rekao je trener Medvešćaka Gordie Dwyer.

Neka osjete da nisu u Rusiji

Da, odličan je to početak sezone. I dobar poticaj za dalje. Momčad je očito uigrana, samopouzda­nja im ne nedostaje, fizički su spremni, a i igrači se dobro poznaju. – Igrači koje smo zadržali su igrači koje smo trebali za dobru sezonu, identifici­rali smo neke kao ključne. Možda neki od njih nemaju sjajnu statistiku, ali su prvi igrači momčadi i, da bismo bili uspješni, moramo imati tu grupu igrača i mislim da Gordie radi dobar posao s nji- ma – objasnio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox. Iako nemaju velik proračun, medvjedi su pojačali svoje redove. No igrači su proveli neko vrijeme zajedno i brzo su se adaptirali, kaže kapetan momčadi. – Svi su se dobro prilagodil­i, proveli smo neko vrijeme zajedno u kampu na pripremama. Upoznali smo se, dobro treniramo, dobro se slažemo i uzbuđeni smo zbog početka sezone – kaže Mike Glumac, vođa u brlogu već drugu sezonu. Osim što je atmosfera u momčadi dobra, dobra je i na tribinama, prvi će je put osjetiti i zagrebački Splićanin Goran Bezina, koji kaže da se dobro osjeća u klubu u kojemu će možda završiti karijeru. – Dobro se osjećam, došao sam tu i želim se motivirati za kraj karijere. Ekipa mi pomaže, integriral­i su me i lako mi je igrati. Protiv Sočija ORGANIZACI­JA POGREBA: očekujemo tešku utakmicu, imaju pobjede kao i mi, ali želimo dokazati da to nije bilo slučajno, želimo igrati na istom nivou, pa i dizati ga, želimo igrati s više discipline – govori ljevoruki branič i dodaje: – Atmosferu nisam imao prilike osjetiti, ali nadam se da hoću. Treba nam publika da nam pomogne, da protivnici­ma bude teže igrati, da oni osjete da su u Hrvatskoj, da znaju da nisu u Rusiji i da znaju da ne mogu raditi što hoće – kaže Bezina, koji vjeruje u momčad.

Dwyer: Sretan sam početkom

– Mislim da je ekipa tu, imamo brzinu, imamo puno napadača, možemo izdržati taj pritisak i cijelu sezonu. Znamo da je liga teška, ali tko igra, a da ne želi u play-off – kaže Goran. Da, nakon što su pobijedili veliki Bars, s razlogom se od njih očekuju dobre utakmice. – Igramo brzo, jaki smo i imamo jak mentalitet. Svaka je utakmica bitka i teško ju je dobiti. Soči je jedna od najboljih momčadi i dobro igra. Ima još stvari na kojima trebamo raditi, ali za sada sam sretan – zaključio je Dwyer.

Upoznali smo se, dobro treniramo i uzbuđeni smo zbog početka sezone, kaže Glumac

Mislim da je ekipa tu, imamo brzinu, imamo napadače, možemo izdržati sezonu

 ??  ?? Medvjedi u Ledenoj dvorani Doma sportova dočekuju ruski Soči
Medvjedi u Ledenoj dvorani Doma sportova dočekuju ruski Soči
 ?? IGOR ŠOBAN/PIXSELL ?? Trener Gordie Dwyer ove se sezone nada play-offu
IGOR ŠOBAN/PIXSELL Trener Gordie Dwyer ove se sezone nada play-offu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia