Večernji list - Hrvatska

Bojim se izići iz stana zbog prijetnji

Strah me izići iz stana, ne znam tko bi me mogao dočekati

- Božena Matijević, Elvis Sprečić ZAGREB

U 8.20 sati policija je uhitila muškarca koji je udarao po vratima stana bivše premijerke na Ravnicama

Bivšoj premijerki i predsjedni­ci HDZ-a Jadranki Kosor jučerašnji je dan počeo vrlo ružno i dramatično, uz popriličnu dozu agresije, i to pred vratima njezina stana. Naime, jučer rano ujutro nepoznati muškarac pokušao je nasilno ući u njezin stan. Kako se kasnije doznalo, bila je to tek kulminacij­a uznemirava­nja, jer prije dolaska pred njezina vrata taj je muškarac već dulje vrijeme, čak i više puta dnevno, nazivao bivšu premijerku s različitih brojeva telefona i s govornica te je uznemirava­o prijeteći joj... A zbog jučerašnje­g incidenta pred vratima stana Jadranke Kosor morala je intervenir­ati i policija, koja je nakon njezina poziva privela nepoznatog muškarca u policijsku postaju.

Držao ruku na špijunki

U želji da doznamo nešto više, zamolili smo Jadranku Kosor da nam kaže nekoliko pojedinost­i o jučerašnje­m nasilnom uznemirava­nju pred vratima njezina stana: koliko je već dugo, tjednima ili mjesecima, taj čovjek zove, kakve joj prijetnje upućuje, zna li o kome se radi... – Ne mogu vam o svemu detaljno govoriti. Ne mogu reći koliko dugo već traju telefonski pozivi tog čovjeka jer sam upravo dala opsežan iskaz policiji pa zbog toga ne mogu davati izjave o tome, a policiju treba pustiti da obavi svoj posao. Mogu samo reći da mi ta osoba sustavno prijeti, ali se sad prvi put pojavila pred mojim vratima. U trenutku kada mi je bio pred vratima nisam znala tko je on jer je to u tom trenutku bilo nemoguće utvrditi. Naime, on je držao ruku na vratima, točnije na “špijunki”, pa nisam uspjela vidjeti njegovo lice, ali i da jesam – to mi ništa ne bi značilo. Vrata uopće nisam otvarala, a kako je taj čovjek bio izrazito nasilan, nakon nekog vremena bila sam prisiljena zvati policiju. Čim vam netko dođe pred vrata, udara na njih i viče, to je vrlo neugodna situacija. Nije ovo prvi put. Dobivam razne vrste prijetnji i takvo iskustvo nikome ne bih poželjela. Ne znam kako bih se tek osjećala da mi je taj čovjek na vrata došao tijekom noći. I sad mi je jako nelagodno izići iz stana jer ne znam tko bi me mogao dočekati pred vratima, na stubištu ili pokraj lifta – kazala nam je jučer nakon 15 sati Jadranka Kosor netom što je dala opsežan iskaz policiji kojoj je još jednom iskreno zahvalila na izrazito brzoj reakciji nakon poziva. Osim nje su zbog te nemile situ- acije uznemireni i uplašeni i članovi njezine obitelji. Dodala je samo kako je činjenica da nju svi poznaju, pa neki ljudi koji imaju teškoća zato što su bolesni – za metu izabiru upravo nju, a biti izložen prijetnjam­a jako je neugodno. – Ta me osoba često zove s različitih brojeva, iz govornica... Bilo mi je neugodno jutros, jako neugodno jer se u takvim trenucima osjećate potpuno bespomoćno – još uvijek uznemireni­m glasom kazala nam je jučer Jadranka Kosor.

Muškarac na krim-obradi

Nakon što je muškarac koji već dulje vrijeme stalnim telefonski­m pozivima više puta dnevno uznemirava Jadranku Kosor jučer ujutro nasilno pokušao ući u stan bivše premijerke, reagirala je zagrebačka policija. Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su samo da su jučer ujutro, oko 8.20 sati, intervenir­ali pred stanom Jadranke Kosor koja im je i uputila poziv, nakon čega je dotični muškarac priveden u službene prostorije na kriminalis­tičku obradu.

Muškarac dulje vrijeme stalnim pozivima više puta dnevno uznemirava J. Kosor

 ??  ??
 ??  ?? Jučer nakon 15 sati Jadranka Kosor izišla je iz policije gdje je dala iskaz
Jučer nakon 15 sati Jadranka Kosor izišla je iz policije gdje je dala iskaz
 ??  ?? Brza reakcija policije Jadranka Kosor zahvalila je policiji na brzoj reakciji nakon poziva koji im je uputila jučer ujutro. Kaže kako to nije prvi put da joj taj isti muškarac prijeti Vlaho Orepić, šef MUP-a
Brza reakcija policije Jadranka Kosor zahvalila je policiji na brzoj reakciji nakon poziva koji im je uputila jučer ujutro. Kaže kako to nije prvi put da joj taj isti muškarac prijeti Vlaho Orepić, šef MUP-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia