Večernji list - Hrvatska

McEnroe bio u sukobu interesa, pa prekinuo s Raonićem

John zaledio trenerski odnos s Milošem tijekom US Opena

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net ZAGREB

Velika četvorka više ne postoji, ostarjela je. To je normalno, dolaze novi naraštaji. Ostali su samo Đoković i Murray, kaže Nadal

Dok je bio igrač, Amerikanac John McEnroe (57) bio je poznat kao veliki lajavac. Često je raspravlja­o sa sucima, ponekad i sa suparnicim­a i gledatelji­ma. Sada je na neki način opravdao taj epitet. Između trenerskog i komentator­skog posla izabrao je ovo drugo. Želi tijekom US Opena raditi kao stručni komentator ESPN-a pa je zbog toga zaledio svoj trenerski odnos s Milošem Raonićem s kojim je počeo raditi prije Wimbledona.

TV ipak na prvom mjestu

– To će svima olakšati život. Želim zadržati dobar odnos s ostalim igračima. Mislim da je ovako bolje i za mene i za Miloša, ali i za televizijs­ku kuću ESPN. Najbolje je da u ovom trenutku prestanemo raditi ono što radimo – obrazložio je svoju odluku John McEnroe, sedmerostr­uki osvajač Grand Slam turnira (tri Wimbledona i četiri US Opena), koji se sjajno snašao u ulozi televizijs­kog komentator­a i ljudi ga, posebno u SAD-u, vole slušati. Dijelom i zato što nema dlake na jeziku pa kaže i neke stvari koje se drugi komentator­i ne usude izreći. On nije komentirao Raonićeve mečeve sve do finala Wimbledona kada je od njega zatraženo da “pruži uvid u igru kanadskog tenisača, umjesto tipične analize”. To je tada prošlo, ali je McEnroe sada uvidio da je u svojevrsno­m sukobu interesa, da ne može istodobno biti i trener i komentator, pa je izabrao ovo drugo. Nije zatvorio vrata novoj suradnji s Raonićem, za kojega je rekao da je “sjajan dečko”, ili s nekim drugim tenisačem, ali, kaže, ne na Grand Slam turnirima kada je zauzet komentator­skim poslom.

Rafa se ne predaje

Uoči početka US Opena zapaženu izjavu dao je i Rafael Nadal. Španjolac je priznao da “velika četvorka” u tenisu više ne postoji te da se za tenisko prijestolj­e bore samo Novak Đoković i Andy Murray. – Velika četvorka je ostarjela. Sve je to normalno, dolaze novi narštaji koji žele zauzeti naše pozicije. Istina je da sam se ozlijedio, kao i Federer, što je omogućilo Novaku i Andyju da steknu prednost u odnosu na pratitelje – kazao je Nadal za USA Today. Iako je činjenica da Nadal (30) i Roger Federer (35) u posljednje vrijeme sve rjeđe osvajaju naslove (ove godine Rafa dva, Roger nijedan), plasman na ATP listi još ne sugerira dramatične promjene. Između Đokovića (29) i Murraya (29) koji su na čelu te Federera i Nadala koji su četvrti i peti tek se kao klin ubacio Švicarac Stanislas Wawrinka (31) na trećemu mjestu. No, dok je Federer za ovu godinu “zatvorio butigu”, Nadal se još nada nekom dobrom ulovu: – Potrebno mi je vrijeme. Na OI i u Cincinnati­ju još sam osjećao bol, sada je bolje – kazao je.

 ??  ?? McEnroe za Raonića rekao da je sjajan dečko i ostavio prostor za suradnju
McEnroe za Raonića rekao da je sjajan dečko i ostavio prostor za suradnju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia