Večernji list - Hrvatska

Sušić Hajduku poklonio 300.000 eura

Prema ugovoru, trebao je dobiti 30% od transfera u Genk, no pristao je na 15%

- Ozren Maršić ozren.marsic@vecernji.net SPLIT

Trener Hajduka Pušnik nakon gotovo tri mjeseca otišao je u rodni Dravograd. Pobjeda 2:0 protiv lokosa donijela je mir na Poljud

Malo mira i zadovoljst­va stiglo je za Marijana Pušnika nakon pobjede Hajduka 2:0 nad Lokomotivo­m. Poslije slavlja u Kranjčević­evoj, nakon gotovo tri mjeseca zaputio se Pušnik u svoj Dravograd. Nije ga bilo u Sloveniji još od lipnja, zaželio se domaćih poslastica... A i dobro će mu doći mali predah jer za manje od dva natjecatel­jska mjeseca u Hajduku prošao je trenerski život od dvije godine. Slavljen i hvaljen nakon starta u prvenstvu i Europi, pa suočen s realnošću, s porazima i ispadanjem nakon utakmica s Dinamom, Rijekom i Makabijem... I onda Lokomotiva, utakmica u kojoj je Hajduk mogao puno toga izgubiti. Da nije bilo pobjede, Pušniku bi se zbrajao kraj kolovoza, a to znači Hajduk bez Europe i s devet bodova zaostatka za Dinamom i Rijekom. Ovako je šest bodova u minusu.

Od Belgije do Belgije

Sportski direktor Mario Branco najavio je još kojeg igrača do kraja prijelazno­g roka. Na radaru mu je sunarodnja­k, lijevi bek Brage Tiago Gomes (30), koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u francuskom Metzu. Hajduk bi, za promjenu, trebao uložiti i koji euro. Sad će stići 1,7 milijuna eura od prodaje Tina Sušića u belgijski Genk. Tino se još u nedjelju preselio u Belgiju iz koje je stigao u Hajduk. U nekoliko godina napravio je dobar krug, stigao je kao neafirmira­ni mladi igrač, bilo je dosta sumnji u njegove kvalitete. U Hajduku je morao dva puta dolaziti na provjeru kako bi ga “bijeli” angažirali. No, u ovih nekoliko sezona apsolutno je stasao, postao iznimno kvalitetan vezni igrač koji se ima pravo nadati transferim­a i u jače lige od belgijske. Tek su mu 24 godine. S Hajdukom je bilo natezanja oko odštete, koja se dijelila u omjeru 70:30, i to nakon što se odbije ono što je klub uložio u njega. Prema nekim izračunima Hajduku je trebalo pripasti 1,4 milijuna eura od transfera vrijednog 2 milijuna, ali nakon pregovora i Sušićeva popuštanja na klupskom računu ostat će 1,7 milijuna eura.

Erceg mogući nasljednik

Sušić je Hajdukova prošlost, bijeli trebaju pogledati prema njegovu nasljednik­u. Možda ga može naslijedit­i Ante Erceg, koji je puno ofenzivnij­i, ali ima i taj potez kakav ima i Sušić. Drugog nasljednik­a u trenutačno­m kadru baš i nema, to svakako nije Španjolac Maganto, koji tek treba pokazati da ima svoje mjesto u Hajduku. U svakom slučaju bilo bi pogubno da novac zarađen od Sušića (i od Milića i Maganjića, koji su za 1,6 milijuna eura otišli u Fiorentinu) bude uložen u dnevno poslovanje. Onda to nije svrha zarada od transfera, to je preživljav­anje.

Bijeli novac od transfera Sušića moraju uložiti u pojačanje, a ne za puko preživljav­anje

 ??  ?? Tino Sušić napustio je Hajduk i otišao u Genk u transferu vrijednom dva milijuna eura
Tino Sušić napustio je Hajduk i otišao u Genk u transferu vrijednom dva milijuna eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia