Večernji list - Hrvatska

Pripremamo se preuzeti vlast za nekoliko mandata

- (Božena Matijević)

Budući da ste opet dobili priliku biti saborski zastupnik, možete li usporediti i reći – kako vam se čini ovaj novi saziv Hrvatskog sabora u odnosu na onaj prethodni kada ste prvi put postali zastupnik. Ima li kakvih promjena?

Da nema nas iz Živog zida, sve bi bilo identično kao i prethodnih 25 godina. U prošlom sazivu Hrvatskog sabora bio sam sam, kao jedini zastupnik Živog zida, a danas nas je četvero iz Živog zida, odnosno sedmero iz koalicije. Vjerujem da će se birači složiti sa mnom da je Hrvatski sabor napokon postao mjesto iskrene debate i otvorene rasprave, bez fige u džepu te da je vrijeme demagogije, laži i lažne ljubaznost­i iza nas.

Već u prvom tjednu zastupnici Živog zida nametnuli su žestok tempo javljanja, replika te izravnog prozivanja. Zašto ste tako “navalili”?

Nikad nismo skrivali da je cilj naše borbe bio ulazak u Sabor i demontaža onih garnitura koje 25 godina sjede, smješkaju se i pristojno lažu dok pljačkaju i uništavaju i zemlju i narod. Takav standard zadržat ćemo sve dok ne ogolimo i političare i sustav koji su nametnuli, u kojima oni žive dobro, a građani sve gore. Imamo materijala za četiri godine, a dotad učimo, obrazujemo se, skupljamo stručnjake i pripremamo se uzeti vlast za nekoliko mandata.

U vremenu između održavanja rujanskih izbora i početka zasjedanja novog saziva Sabora dvaput ste pokušali registrira­ti novu političku stranku. Prvi ste put odbijeni. Što će na kraju biti sa sadašnjim Živim zidom ako Ministarst­vo uprave odbije i drugi zahtjev za registraci­ju nove stranke, ovaj put pod imenom – Jedina opcija?

Ja sam predsjedni­k Živog zida. To je moja stranka, stvarao sam je i ona je dio mene. Kakvo god na kraju bilo rješenje Ministarst­va uprave u vezi sa zahtjevom za registraci­ju Jedine opcije, od Živog zida ne odustajem niti sam ikad imao takvu namjeru.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia