Večernji list - Hrvatska

Učinit ću sve da budem spreman za Island

Dinamo u Torino bit će za mene opet posebna utakmica

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Najgore je to što ne znam kada će mi biti bolje, a jako bih želio biti spreman do okupljanja

Kod ovakve vrste ozljede teško je predvidjet­i termin povratka. Nadam se da ću biti spreman do utakmice reprezenta­cije, kaže Marko Dogode se i takve utakmice, ne pobijedi uvijek momčad koja je bolja, koja ima više prilika, koja je nadmoćnija. Valjda je zato nogomet i toliko zanimljiv jer je doista teško predvidlji­v. Uvjerili su se u to oni koji su gledali talijanski derbi Milana i Juventusa. U srazu dvaju najtrofejn­ijih talijanski­h klubova, na kraju je slavio Milan na svom San Siru iako je pokazao manje od Juventusa. Na semaforu je pisalo 1:0, a navijači Milana slavili su Manuela Locatellij­a, 18-godišnjeg strijelca koji je pogodak posvetio baki i djedu, stricu i strini te rođacima. Jer, svi su oni navijači – Juventusa.

Fantastičn­o mu je sjela

Naš reprezenta­tivac Mario Mandžukić igrao je posljednji­h 15 minuta, bez nekog učinka, a Marko Pjaca još se oporavlja od ozljede i derbi je mogao samo gledati. – To je nogomet... Bili smo dosta bolji, dominirali i imali nekoliko lijepih prilika, ali njihov golman (18-godišnji Donnarumma, nap. a.) branio je super. Milan nam je zabio stvarno fantastiča­n pogodak, riječ je o solo potezu, ali što se može. Ništa drugo nego mu čestitati – kazao je Marko Pjaca. Neće u Juventusu mnogo vremena trošiti na tu utakmicu, trener Massimilia­no Allegri neće se vidjeti u nedjelju s igračima. Imali su zakazani trening, ali je odlučio otkazati ga i pustiti da se momčad odmori. – Bolje je da se ne vidimo, ljutiti smo jedni na druge – kazao je Allegri. Juventus je, bez obzira na poraz, i dalje vodeća momčad Serie A. – Šteta što nismo dobili tu utakmicu u Milanu, stvarno nismo zaslužili poraz. Ali tako je to i već se okrećemo idućoj utakmici. I dalje smo prvi, prvenstvo je još daleko od kraja i idemo utakmicu po utakmicu, a u svakoj idemo po pobjedu. Siguran sam da ćemo na kraju također biti prvi i obraniti naslov prvaka – mirno je pričao Pjaca. Za Juventus se ne treba mnogo bojati, imaju najbolju momčad i bilo bi iznenađenj­e da na kraju ne budu prvaci. Ono što nas zanima više od Juventusa Markov je oporavak kojem je na posljednje­m okupljanju reprezenta­cije utvrđena infrakcija fibule koja je zahtijeval­a mirovanje. Kako ide oporavak? – Ide dobro i osjećam se sve bolje, ali kod ovakve vrste ozljede teško je točno predvidjet­i termin povratka. Naporno radim i jedva čekam povratak na teren. Najgore u svemu tome jest upravo to što ne znam kada će mi biti bolje, a jako bih želio biti spreman do okupljanja reprezenta­cije. Sve dajem da to tako i bude i vjerujem u to – kaže Marko. Reprezenta­cija će svoju sljedeću utakmicu (protiv Islanda) igrati 12. studenoga. Bilo bi lijepo da Pjaca bude do tada potpuno spreman. Zanimljivo je da je tu ozljedu izgleda zadobio još u susretu Dinama i Juventusa. Nakon toga još je igrao za Juve, a onda više nije mogao. Kad je s Juventusom dolazio u Zagreb, rekao nam je da je to za njega posebna utakmica. Ta tek je oti- šao iz Dinama, a ždrijeb ih je opet spojio. Dinamo na kraju igranja po skupinama Lige prvaka dolazi upravo k Marku u Torino.

Želim im sve najbolje, osim...

– Sigurno je da će to biti još jedna posebna utakmica za mene; kao i svaka do kraja karijere kada će na drugoj strani biti moj Dinamo. Rekao sam prije prve utakmice s Dinamom da plavima želim sve najbolje u svim utakmicama sezone osim u ove dvije protiv nas; to i dalje vrijedi, ništa se promijenio nije, ha-ha – zaključio je Marko Pjaca.

Bili smo bolji od Milana, dominirali, ali oni su zabili fantastiča­n pogodak i možemo im samo čestitati MARKO PJACA napadač Juventusa

 ??  ??
 ??  ?? Pjaca se osjeća sve bolje, ali još nije spreman za puni trening i utakmice
Pjaca se osjeća sve bolje, ali još nije spreman za puni trening i utakmice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia