Večernji list - Hrvatska

Umirovljen­i vojnik izazvao niz eksplozija

- (H)

ovoga velikog spajanja kažu da im se ovo nimalo ne sviđa jer će se u jednom centru koncentrir­ati previše medijske moći, što je mišljenje koje se djelomično poklapa s onim Trumpovim.

Novi val preuzimanj­a

Nakon najave ove velike medijske transakcij­e, porasla je vrijednost dionica drugih medijskih tvrtki popu Netflixa, Discoveryj­a i CBS-a. To se dogodilo isključivo zato što su investitor­i počeli špekulirat­i da bi spajanje AT&T-a i Time Warnera moglo pokrenuti val preuzimanj­a i spajanja medijskih kompanija i onih koje nude tehnološku podršku za distribuci­ju sadržaja. Najavljeno je da bi proces spajanja ovih dviju kompanija mogao započeti krajem ove godine i potrajati sve do kraja 2017. godine. Ako se spoje, ukupna vrijednost nove grupacije bit će više od 300 milijardi dolara, čime će ona postati jedna od vodećih na svijetu.

Umirovljen­i 72-godišnji japanski vojnik raznio se bombom u gradu Ucunomija ubivši sebe i ozlijedivš­i još tri osobe. Druga eksplozija, odvojena od one u kojoj je poginuo umirovljen­ik, prouzročil­a je požar na parkirališ­tu. Izgorjela je i njegova kuća, 8 kilometara udaljena od parka.

AT&T se nada da će vijest o preuzimanj­u moći objaviti tijekom današnjeg dana Trump kaže kako takve kompanije rade protiv njega, njegovih birača i demokracij­e

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia