Večernji list - Hrvatska

Tominac: I mi se nadamo Dinamovoj donaciji...

U Bjelovaru očekuju pun stadion, oko 2000 ljudi

- Predrag Jurišić

Istinska legenda Bjelovara je Božidar Vukojević, Ognjenov otac, koji je u tom klubu igrao 12 godina i oprostio se od nogometa u 43. godini života predrag.jurisic@vecernji.net Lani su se u ovo vrijeme Dinamovi nogometaši jako namučili u Ždralovima u osmini finala kupa, svladali su domaću Mladost s 3:1. A u utorak plavi gostuju u Bjelovaru (4,5 km od Ždralova!), domaći je istoimeni trećeligaš (trenutačno 14. na ljestvici Treće HNL-istok od 16 klubova) među 16 najboljih u kupu došao deklasirav­ši Zagreb s 4:0 i željno čeka možda i najveću utakmicu u svojoj povijesti! – Prodano je svih 600 ulaznica za sjedenje (cijena je bila 40 kuna), ostalo je još ulaznica za stajanje (30 kuna). Očekujemo da će na stadionu biti oko 2000 gledatelja – rekao nam je tajnik Bjelovara Igor Blagojević.

Najmlađi šef, tek mu je 27

Bit će to dobar prihod za klub kojem je glavni sponzor Grad Bjelovar, a godišnji je budžet oko 300.000 kuna. Igrači su amateri, dobivaju novac za putne troškove, iako se ponekad “zalomi” i neka premija... – Kad smo prije mjesec dana eliminiral­i Zagreb, feštali smo do jutra, a igrači su dobili premiju taman toliku da izvedu djevojke u kino i počaste ih kokicama i sokom – rekao nam je klupski predsjedni­k, 27-godišnji Josip Juraj Tominac, koji slovi za najmlađeg predsjedni­ka nekog hrvatskog nogometnog kluba. A kako ćete igrače nagraditi izbace li Dinamo? – Danima ćemo feštati, a za financije ćemo lako! U našem rječniku ne postoji riječ predaja! Želimo napraviti čudo, ponosni smo na našu mladu momčad, u kojoj najstariji igrač ima 24, a u sastavu su nam čak petorica 17-godišnjaka – govori Tominac. U Bjelovaru su igrali brojni prvoligašk­i igrači, izdvojimo Ivana Bedija, braću Bošnjak, Marina Lalića (današnji trener), na posudbi je polusezonu odradio i Silvio Marić, a prve je seniorske korake u Bjelovaru napravio i naš bivši reprezenta­tivac Ognjen Vukojević: – U sezoni 2002./03. zabio sam čak 27 golova za Bjelovar (12 iz 11-eraca) u trećoj ligi, imao sam tada 18 godina! Nakon toga pre- šao sam u Slaven Belupo – podsjetio je Ognjen Vukojević. A jedan drugi Vukojević slovi za istinsku legendu Bjelovara – Ognjenov otac Božidar, igrao je desnog bočnog, bio je brz... – Dres Bjelovara nosio sam 12 godina, od aktivnog sam se igranja oprostio u 43. godini života – kaže legendarni Bonja. Braća Stojan Ante i Zdravko Mamić nisu igrala za Bjelovar iako su tamo živjela do selidbe u Zagreb. Igrali su u Ždralovima, a Stojan Ante pamti i ovo:

Bjelovarsk­a plava pluća

– Bio sam Dinamov junior na posudbi u Ždralovima 1974. godine i na utakmici s Bjelovarom slomljena mi je noga! Dugo sam se oporavljao, nije onda medicina bila kao danas – kaže Stojko. Bjelovar diše i živi plavim plućima, 90 posto stanovništ­va navija za Dinamo. Lani je Mamić u Dinamovo ime donirao Mladosti iz Ždralova 200.000 kuna za omladinsku školu, u Bjelovaru također očekuju prigodni dar... – Nadamo se Dinamovoj financijsk­oj pomoći, imamo izvrsnu omladinsku školu u kojoj igra oko 200 dječaka i u četiri smo omladinske kategorije osvajali kup – veli predsjedni­k Tominac. Na trenerskoj klupi Bjelovara su Mario Kos i njegov pomoćnik Marin Lalić, koji je u karijeri nosio dres Hajduka, Hrvatskog dragovoljc­a, Zagreba i Intera... – Igrao sam često protiv Dinama. I najčešće gubio... Lalić nudi recept za igru protiv velikog favorita: – Svi iza lopte, što gušće se postaviti u obrani i onda pokušati zaprijetit­i kontrama! Ono što je Juventus za Dinamo, to je Dinamo za nas! Istina je da smo zabili Zagrebu četiri komada, ali velika je razlika između Dinama i Zagreba...

 ?? FACEBOOK NK BJELOVAR ?? Bjelovar je najmlađa momčad u 3. ligi, najstariji igrač ima 24, a najmlađi 17 godina
FACEBOOK NK BJELOVAR Bjelovar je najmlađa momčad u 3. ligi, najstariji igrač ima 24, a najmlađi 17 godina
 ??  ?? Bivši dinamovac Vukojević 2002./03. zabio je čak 27 golova za Bjelovar (12 iz 11-eraca) u trećoj ligi
Bivši dinamovac Vukojević 2002./03. zabio je čak 27 golova za Bjelovar (12 iz 11-eraca) u trećoj ligi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia