Večernji list - Hrvatska

Neka se ponovi 2004., ali ne i kobna stativa

Spektakl - igraju vodeće momčadi Prve i Druge HNL

- damir.mrvec@vecernji.net Damir Mrvec ZAGREB

Rudeš nikad nije igrao u osmini finala Hrvatskog kupa. Najdalje je došao do šesnaestin­e finala. Dvaput je ispadao od Cibalije...

Na stadionu Rudeša danas (14 sati) bi trebao biti praznik nogometa. U osmini finala Hrvatskog kupa igrat će vodeća momčad Druge HNL, Rudeš i vodeća momčad HNL-a, Rijeka. – Bojim se da posjećenos­t neće biti prevelika. Radni je dan, utakmica se igra prilično rano, u 14 sati, a najavljeno je i jako loše vrijeme. Volio bih da se varam, ali ne vjerujem da će doći više od 500 gledatelja – rekao je Tomislav Knežević, direktor kluba.

Stalno kod kuće u kupu

Možda barem dođe velik broj navijača Rijeke? – Poslali smo u njihov klub 75 ulaznica pa ne očekujem više od 100 njihovih navijača – rekao je Knežević. Ni travnjak u Rudešu nije baš u najboljem stanju. – U nikakvom je stanju. U 15 dana odigrali smo tri utakmice i travnjak je toliko mekan da je naš domar morao gotovo rukama iscrtavati igralište jer je stroj propadao duboko u zemlju. Trenutačno nam igralište nalikuje više na neku njivu – istaknuo je sportski direktor. Možda će takav travnjak biti prednost za domaćina jer Rijeka sigurno nije naviknuta na igranje po tako lošem terenu. – Ne bih se složio. Dok se nisu preselili na Rujevicu, Rijeka je igrala na Kantridi, a tamo je travnjak bio jednako loš kao naš kada padne kiša – rekao je Knežević. Na putu do Rijeke Rudeš je na domaćem travnjaku prvo izbacio Oriolik (3:1), a potom dubrovački GOŠK (3:0). Sreća je da su sve utakmice kupa igrali kod kuće.

Među osam u kupu ZNS-a

– Ne očekujemo puno od ove utakmice. Pokušat ćemo se nadigravat­i protiv trenutačno najbolje hrvatske nogometne momčadi pa što ispadne. Nama je važnije prvenstvo i utakmica sa Solinom – istaknuo je Knežević. Rudeš nikad nije igrao u osmini finala Hrvatskog kupa. Najdalje što su došli bila je šesnaestin­a finala. Dvaput su ispadali od vinkovačke Cibalije, a jednom od Rijeke. – Da, već smo igrali s njima 2004. godine. Igralo se na našem igralištu koji u to vrijeme nije imao betonsku tribinu. Sjećam se da je cijeli kvart došao na utakmicu. Izgubili smo s 1:4. Kod 1:2 pogodili smo stativu. Tko zna kako bismo završili da smo uspjeli izjednačit­i – sjeća se Knežević. Rudeš dobro gura u još jednom kupu, onom Zagrebačko­g nogometnog saveza. Nakon gostujućih pobjeda kod Hrvatskog Leskovca (0:9) i Blata (0:4) izboren je plasman u četvrtfina­le. Kako se igra tek na proljeće, još nije obavljen ždrijeb, a kao mogući su suparnici Ivanja Reka, Kustošija, Sesvete, Prigorje (Žerjavinec), Lučko, Šparta-Elektra i Trnje.

Na putu do Rijeke Rudeš je iz kupa HNS-a izbacio Oriolik (3:1) i dubrovački GOŠK (3:0)

 ??  ?? Najveći izazov u dosadašnjo­j trenerskoj karijeri - Igor Bišćan
Najveći izazov u dosadašnjo­j trenerskoj karijeri - Igor Bišćan

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia