Večernji list - Hrvatska

Sharon Osbourne inzistiral­a je da se vratim u završnicu showa

Sopranisti­ca iz Trogira Antonia Mirat u finalu je popularnog britanskog The X Factora i čeka je nastup pred sto tisuća ljudi u Wembley Areni

- Ivana.carevic@vecernji.net

U finalu će glazbenica izvesti tri pjesme, a dizajner Boris Burić Gena za nastup joj priprema tradiciona­lno dalmatinsk­o odijelo Ivana Carević Vi se sa mnom šalite – bila je prva reakcija naše sopranisti­ce Antonije Mirat kada su je prije tjedan dana nazvali iz produkcije britanskog showa X Factor da je obavijeste da se vraća u show.

Mislila je da se šale s njom

– Mislila sam da se produkcija htjela našaliti sa mnom, ali kad su mi poslali avionsku kartu i raspored proba te redoslijed kojim natjecatel­ji nastupaju u velikom finalu, znala sam da su stvari ozbiljne i da sam izabrana za finali- sticu. Iskreno, bila sam u šoku jer mi se to događa. Sada se užurbano pripremam za nastup u Wembley Areni koji će pratiti milijuni gledatelja. Mislim da je ovo velika stvar za mene, ali i za našu zemlju – uzbuđeno nam kaže Antonia. Kako smo već i prije pisali, sopranisti­ca iz Trogira oduševila je u rujnu žiri X Factora, u kojem sjede Simon Cowell, Sharon Osbourne, Louis Walsh i Nicole Scherzinge­r, svojim interpreta­cijama Mozartove “Čarobne frule” i pjesme “Respect” Arethe Franklin, a natjecanje je za nju završilo kada je došla do kruga od 15 pjevača u svojoj kategoriji. Ipak, njezini su nastupi ostavili dojam na žiri, pogotovo na Sharon Osbourne čijom je zaslugom Antonia dobila priliku nastupiti u superfinal­u ovoga glazbenog showa. – Svaki od članova žirija dobio je priliku u show vratiti nekog od kandidata koji mu je bio favorit, a Sharon sam ja bila taj tihi favorit. Omogućila mi je nastup u finalu jer sam po njoj imala taj poseban pečat, za nju sam imala faktor x – kaže nam 32-godišnja sopranisti­ca. Veliko finale ovog popularnog showa održat će se sljedeće nedjelje u Wembley Areni u kojoj će u publici sjediti sto tisuća ljudi, dok će pred malim ekranima odluku o pobjedniku showa čekati milijuni gledatelja. – U nedjelju imam koncert u Beču i u ponedjelja­k u Münchenu, nakon toga letim u London gdje ćemo svaki dan do nedjelje vježbati. Za nastup imam pravo odabrati pjesmu po vlastitu izboru i to će biti “Summertime” Elle Fitzgerald, a drugu pjesmu zadat će mi produkcija i sada sam u panici hoću li uspjeti svladati tekst te pjesme do nastupa – kaže nam vesela Antonia i dodaje da će izvesti i treću skladbu, jednu božićnu pjesmu.

Samo da ne zaboravim tekst

Kaže da pobjedu ne očekuje, sam nastup u tako velikom finalu njoj je golem uspjeh pa dodaje: – Samo da uspijem dati svoj maksimum i da ne zabrljam tekst pjesme – kaže. Želi cijelom svijetu predstavit­i Hrvatsku i zato je zamolila dizajnera Borisa Burića Genu da joj sašije posebnu odjeću. – Prema mojoj želji gospodin Gena sašit će mi tradiciona­lno dalmatinsk­o odijelo jer mi je želja pokazati identitet kraja iz kojeg dolazim – govori Antonia. Zahvaljuju­ći nastupu u X Factoru i uz pomoć produkcijs­ke kuće Simona Cowella Antonia je dobila i ulogu u filmskom mjuziklu “Jackie Kennedy”, koji producira kći Ala Pacina. Osim toga čekaju je dvije zahtjevne uloge koje će predstavit­i publici u Milanu i jedna koju će predstavit­i publici u New Yorku. – Nakon X Factora u Milanu ću 7. siječnja igrati Olgu u operi “Vesela udovica”, a poslije idem u New York, tako da uglavnom živim na kotačima – zaključuje Antonia.

 ??  ?? Antonia je prvi put žiri u kojem sjede Simon Cowell, Sharon Osbourne, Louis Walsh i Nicole Scherzinge­r oduševila neobičnom izvedbom Mozartove “Čarobne frule”
Antonia je prvi put žiri u kojem sjede Simon Cowell, Sharon Osbourne, Louis Walsh i Nicole Scherzinge­r oduševila neobičnom izvedbom Mozartove “Čarobne frule”
 ??  ?? Iznenađena Iz showa je ispala kada je došla do kruga u kojem je bilo 15 natjecatel­ja, a ovaj obrat ju je šokirao
Iznenađena Iz showa je ispala kada je došla do kruga u kojem je bilo 15 natjecatel­ja, a ovaj obrat ju je šokirao

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia