Večernji list - Hrvatska

Sada ja Beqiraju objašnjava­m što je Rijeka

Rijekin branič sve se više nada naslovu jesenskog prvaka

- Robert Junaci

– Dinamo je na Rujevici imao dosta prostora, možda su pogriješil­i u nekim taktičkim idejama, ali sad je pred nama druga priča – kaže Vešović robert.junaci@vecernji.net Crnogorski reprezenta­tivac Marko Vešović postao je jedan od glavnih motora Rijeke koja bježi Dinamu i sve je bliže naslovu jesenskog prvaka naše nogometne lige. Dinamo ga još kako pamti iz prve ovosezonsk­e utakmice na Rujevici, Vešović je plave matirao dvaput, za 3:0, a onda im zabio još jedan za 5:1 u konačnoj 5:2 iznenađuju­ćoj pobjedi Rijeke. – Možda je za nekoga ta visoka pobjeda iznenađenj­e, ali za mene nije. Odigrali smo odličnu partiju, to je bio samo rezultat naše odlične igre – veli Vešović.

Neće biti kao na Rujevici

Rijeci je tada pomogao i tadašnji trener Dinama Zlatko Kranjčar, zaigrao je s tri u zadnjoj liniji, otvorio Riječanima bokove, a oni su baš tu jaki, pogotovo Vešović i Ristovski na toj desnoj strani. – Istina, imali smo dosta prostora, možda su pogriješil­i u nekim taktičkim idejama, ali sada je pred nama druga priča. Dinamo ima novog trenera i diže se polako. Rijeka bi pobjedom otišla na vjerojatno nedostižni­h devet bodova prednosti. – To velika prilika za nas, ali neće to biti utakmica kao ona Rujevici, znamo da će biti teško, vjerujem – pravi derbi u kojem će odlučiti nečiji trenutak dekoncentr­acije, nekakvih iznenađenj­a teško može biti jer se predobro poznaje- mo, puno smo igrali međusobno. Ono što ne ide u prilog Rijeci činjenica je da nije baš dobro prolazila u Maksimiru. – Postoji ta loša tradicija, znao nas je Dinamo lako pobjeđivat­i, ali sad je situacija drukčija. Uostalom, i igrači Dinama uvjerili su se da smo dobri, sad će i oni igrati s puno više uvažavanja. Vešović je četiri godine proveo i u Crvenoj zvezdi, kako bi usporedio hrvatsku i srpsku nogometnu ligu?– Dosta su slične i po uvjetima, po infrastruk­turi i kvaliteti. Ovdje su Dinamo i Rijeka ispred ostalih, tamo su Zvezda i Partizan. Već u ranoj fazi lige dva se kluba odvoje na vrhu. U Rijeku ste stigli iz Italije (Spezia i Torino), netko bi rekao da je to korak unazad u igračkoj karijeri. – Ne mislim tako. Bio sam u Italiji i odlučio da ne želim više sjediti na klupi. Otišao sam tamo jako mlad jer sam bio nestrpljiv. I sad sam tri godine ovdje, nakon ozljeda i bolesti koja me zadesila na pripremama u Dubaiju, sve mi se okrenulo i prezadovol­jan sam. Kad ste dobili poziv Rijeke, jeste li se o našoj ligi raspitival­i kod bivšeg napadača Dinama Fatosa Beqiraja?

Bilo bi lijepo biti prvak

– O svemu sam ga ispitivao, ali i sad nas dvojica puno razgovaram­o. Ma, u reprezenta­ciji smo nas dvojica najglasnij­i za stolom, ha-ha. Bećo mi je odmah objasnio što je Dinamo u hrvatskom nogometu. E, a sad on mora od mene slušati što je Rijeka u hrvatskom nogometu i iznenađen je. I ne samo on jer doista igramo dobro, da nismo naletjeli na Basaksehir u kvalifikac­ijama za Europsku ligu, vjerujem da bismo i u Euro- pi bili dobri. No sad smo svi jako zadovoljni, Rijeka igra dobro i bilo bi krasno da budemo jesenski prvaci. Crna Gora odlično je krenula u kvalifikac­ije za SP, a ona prokockala prednost 2:0 u Armeniji. – Uzeli smo četiri boda u gostima, kod Rumunjske i Danske, doma s pet komada pobijedili Kazahstan, a onda nakon vodstva 2:0 nevjerojat­no posrnuli i izgubili s 3:2. No, još smo u igri, imamo sedam bodova, a tri smo utakmice odigrali u gostima. Mogle bi Hrvatska i Crna Gora zajedno u Rusiju? – Uh, imamo teške suparnike, ne toliko atraktivne koliko tvrde i neće biti lako u borbi s Poljskom, Danskom, Rumunjskom... biti pravi, ali bilo bi dobro da bar dođemo do dodatnih kvalifikac­ija – kazao je Vešović.

To je velika prilika za nas, ali neće to biti utakmica kao ona na Rujevici, bit će teško Postoji ta loša tradicija, znao nas je Dinamo lako pobjeđivat­i, ali sad je situacija drukčija

 ?? REUTERS ?? Vešović poznaje Dinamo, krajem rujna zabio mu je dva pogotka
REUTERS Vešović poznaje Dinamo, krajem rujna zabio mu je dva pogotka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia