Večernji list - Hrvatska

Bradarić propustio Rijeku dovesti na korak do naslova

Gosti su kraj dočekali s igračem manje zbog isključenj­a Gorgona, a Kek je bio jako ljutit na suca

- Robert Junaci ZAGREB

Poveli su Riječani golom Gorgona u 51. minuti i tada su imali devet bodova više od Dinama. No Sigali je golom u 77. vratio razliku na +6 Ista meta, isto odstojanje. Nakon derbija Dinama i Rijeke koji je označio polovicu prvenstva, Rijeka i dalje ima šest bodova prednosti. Naime, s tom je bodovnom prednošću došla u Maksimir, a nakon 1:1 u ovom velikom derbiju taj je razmak ostao isti. Plavi tako nisu uspjeli prepolovit­i bodovni zaostatak, a ni Rijeka nije uspjela otići na devet bodova što bi joj bio veliki korak k naslovu prvaka.

Dinamo tražio 11-erac

Trebao je ovo biti praznik nogometa, a da bi to doista bio praznik, potrebne su i pune tribine. Iako je početak prosinca, nije bio prehladan dan, ali veliki derbi ipak nije bio dovoljna pozivnica za gledatelje. Koliko god se govorilo o velikom povratku navijača Dinama, oni su očito u tom povratku samo jednom dobro napunili svoju sjevernu tribinu, nakon toga ih je prilično malo, tek po koja stotina, pa tako ni na der- biju s Rijekom nije bilo više ljudi na sjeveru. No zato je riječka Armada lijepo ispunila južnu tribinu, njih više od dvije tisuće došlo je pomoći Rijeci u ovoj važnoj utakmici u utrci za naslov prvaka. No i ovako, s obzirom na to kakav je inače posjet u Maksimiru, ambijent je bio prilično dobar. Rijeka je dobro otvorila utakmicu, imala je i prvu priliku, ali nakon toga je krenuo Dinamo i do odmora je nanizao više velikih prilika za pogodak nego u brojim prethodnim utakmicama zajedno. Previše toga nisu iskoristil­i plavi igrači, Benković, dvaput Gojak, Soudani, Fernandes, Knežević... Plavi ili nisu bili dovoljno precizni ili im je pak sve skidao Prskalo. Vratar Rijeke imao je u prvom poluvremen­u šest obrana, neke su bile i bravurozne. K tome, kod jednog Gojakova udarca glavom lopta je pogodila u visoko podignutu ruku Bradarića, ali se sudac nije oglasio. Na kraju dobra igra Dinama nije plavima donijela plod i na odmor se otišlo bez pogodaka. A kad se ne iskoriste takve prigode, onda na scenu stupa staro nogometno pravilo, kad ne zabiješ – primiš gol. Krenuli su plavi napadački i u nastavak, a onda su doživjeli šok. Rijeka je pobjegla u brzi kontranapa­d, išli su s tri igrača na jednoga i završni Vešovićev pas u pogodak za Rijeku pretvorio je Gorgon.

Sudac Ante Vučemilovi­ć Šimunović iz Osijeka loše je sudio derbi

Austrijana­c je potom odmogao svojoj momčadi, u samo nekoliko minuta, u 63., pa u 70. minuti, dobio je dva žuta kartona i morao je napustiti travnjak. Dinamo je do izjednačen­ja došao u 77. minuti. Plavi su brzo ubacili loptu iz auta, Soudani je loptu poslao pred vrata, a Sigali krasnim potezom zabio. Regirao je kao rasni centarfor, iz prve je proslijedi­o loptu pored Prskala. Argentinac rijetko zabija, ali kad zabija, onda je to Rijeci. Ovo mu je četvrti pogodak koji im je zabio, treći u prvenstvu, a jedan je zabio u Superkupu.

Još 18 kola do kraja

Veliku je priliku u zadnjim minutama za Rijeku propustio Bradarić, išao je sam prema Livakoviću, ali nije pogodio vrata te je veliki derbi završio bez pobjednika. Dinamo može itekako žaliti za velikim brojem propušteni­h prilika, pogotovu u prvom poluvremen­u kada je apsolutno nadigrao Rijeku. No žaliti može i Rijeka koja je već vodila i koja je u 88. minuti imala i zicer za novi pogodak. Ovako, prvenstvo se nastavlja s istom bodovom razlikom, sve ostaje otvoreno, a ovaj remi ipak je više donio Rijeci. Uostalom, pokazala je to i klupa Rijeke koja je na kraju slavila kraj utakmice i taj plijen iz Maksimira koji joj donosi mir i vjeruje da će na prvoj poziciji ostati i nakon što se odigra još 18 utakmica. A to je doista još puno, što daje nadu i Dinamu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia