Večernji list - Hrvatska

Duvnjak: Ne znam što je to bilo, neobjašnji­vo smo upali u crnu rupu...

Ugodno je iznenadio mladi Lovro Mihić, koji je u debiju na velikim natjecanji­ma postigao lijepa četiri pogotka

- Damir Mrvec

Iskreno, nisam očekivao da će biti ovako teško - kazao je izbornik Željko Babić

S ove utakmice sve osim pobjede i bodova treba brzo zaboraviti. Nije to bila prava izvedba naše momčadi koja se dugo mučila Rukometaši Hrvatske krenuli su pobjedom nad Saudijskom Arabijom (28:23) u svoj 12. nastup na svjetskim prvenstvim­a. Osim pobjede i dva upisana boda, ne treba se ničega posebno sjećati s ove utakmice.

Izgledali smo loše

Dojam je da je Nenad Kljaić, hrvatski trener na klupi Saudijske Arabije, mogao biti puno zadovoljni­ji usprkos porazu. – Što mi znači da mogu biti zadovoljan kada smo izgubili. Kada sam vidio da imamo priliku iznenaditi možda sam isprobao neke stvari koje sam mislio sačuvati za Bjelorusij­u i Čile. Da sam barem igrao s Bjelorusim­a prvu utakmicu. Ovako, oni će se nakon nevjerojat­nog poraza od Čilea sigurno uozbiljiti protiv nas. Hrvatskoj želim da ode što dalje na turniru – poručio je Nenad Kljaić. Što reći za prvo poluvrijem­e? Bolje ništa. Izgledali smo loše. U obrani smo od deset pogodaka šest dobili na isti način. Kao da našem izborniku Babiću nije bilo dovoljno dvaput, triput da vidi gdje curi. A bogme je jako curilo između Mamića i Štrleka. Prvo poluvrijem­e bilo je preslika onog prvog poluvremen­a od prije 14 godina. Tada su rukometaši Saudijske Arabije na odmor otišli s plus dva (10:8). Ovoga put su otišli s minus jedan što je za njih bio senzaciona­lan rezultat. Željko Babić počeo je utakmicu s najjačim snagama. U postavi su bili Duvnjak, Stepančić i Mamić koji su se žalili na ozlijede. I dok je Duvnjak bio u igri imali smo (5:1)., a čim je sjeo na klupu otišli smo u rezultatsk­i minus (10:11). Ne samo rezultatsk­i. Cijelo poluvrijem­e bilo je za neprolaznu ocjenu. A da neće bit baš prebajno, barem ne u prvih 30 minuta, dalo se naslutiti po početku utakmice. Do pete minute bilo je 0:0, a prvih 12 minuta imali smo samo dva strijelca – Štrleka i Duvnjaka. Naši desni i lijevi vanjski kao da nisu došli na utakmicu. Napadali su preširoko pa su se “sinovi pustinje” prilično lako branili. A kada bi i prošla koja lopta onda bi se na vratima ukazao Manaf Alsaeed, simpatični debeljko koji je pobrao ovacije. – Iskreno, nisam očekivao da će biti ovako teško. U prvom poluvremen­u igrali smo premekano u obrani, imali smo previše promašenih otvorenih šuteva. U drugom poluvremen­u promijenio sam obranu iz 6-0 na 5-1 i na početku nastavka napravili smo prednost koju smo do kraja sačuvali. Nekog vremena za detaljnu analizu ovog susreta nema jer se sada moramo koncentrir­ati na Mađarsku – istaknuo je Željko Babić, izbornik Hrvatske, te dodao: - Kada se vrati Mandalinić, momčad će izgledati drugačije. Mladi su još u grču, no igrat će oni dobro prvenstvo.

Previše tehničkih pogrešaka

Jedan od mladih koji je zadovoljio bio je Lovro Mihić (zabio 4 gola). – Bio je to debi iz snova. Ali bilo bi bolje da je igra bila bolja. Možda smo bili malo i nervozni, ali prva je utakmica – rekao je Mihić. Domagoj Duvnjak, novi kapetan Hrvatske, na kraju je dodao: – Ne znam što se dogodilo da smo u prvom poluvremen­u upali u nekakvu crnu rupu. Imali smo jako puno tehničkih pogrešaka, gubili smo duele jedan na jedan.

 ??  ?? Izbornik Babić: Mladi su još u grču, bit će bolje iz utakmicu u utakmicu. Pogotovo kada se vrati Mandalinić
Izbornik Babić: Mladi su još u grču, bit će bolje iz utakmicu u utakmicu. Pogotovo kada se vrati Mandalinić
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia