Večernji list - Hrvatska

Mrzim politiku i ne miješam se u nju. Politika je kurva

Ususret koncertu 2CELLOS sa simfoničar­ima 2. srpnja u pulskoj Areni, o odbijanju Trumpa, slavi i životu

- Maja.car@vecernji.net

Izvest će filmsku glazbu s albuma “Score” koji izlazi u ožujku, a snimili su ga u Londonu s orkestrom koji je svirao za “Star Wars” Maja Car U nizu poznatih glazbenika koji su odbili poziv da sviraju na jučerašnjo­j inauguraci­ji predsjedni­ka Trumpa, poput bombe je odjeknulo da su ga odbili i 2CELLOS. Stjepan Hauser tu odluku ne želi komentirat­i već slikovito kaže:

Šesti rođendan na sceni

– Na tu temu je bolje ostati neutralan. Ni u Hrvatskoj ne bih podržao ni jednu političku opciju niti se miješao u politiku jer politika je doista kurva. Potpuno sam apolitičan, mrzim politiku i ne žlim imati veze s njom. No poziv da održi koncert u pulskoj Areni uz simfonijsk­i orkestar 2. srpnja nije odbio, dapače, o tome kaže: – Pula je moj rodni grad i to će biti koncert nabijen posebnim emocijama. Pulska Arena je najljepši mogući ambijent na svijetu. Akustika je posebna, romantično je, možete gledati zvijezde, blizu je more. Vrlo je inspirativ­na. To će biti jedini koncert u Hrvatskoj na kojem ćemo svirati materijal s novog albuma uz orkestar. Naime, album “Score” izlazi u ožujku, u pitanju je filmska glazba, a snimili smo ga s Londonskim simfonijsk­im orkestrom koji je izvodio i originalnu glazbu za filmske hitove poput “Gospodara prstenova” i “Star Wars”, a i ljudi koji su nam miksali album radili su na glazbi za te filmove. Jučer su on i Luka Šulić prosla- vili točno šest godina od izlaska megapopula­rne obrade “Smooth Criminal” Michaela Jacksona, koja im je donijela munjevitu slavu. Nisu podlegli luksuzu koji ih okružuje i ostali su skromni pa se ni na popisu njihovih želja organizato­rima prije koncerata ne nalazi ništa tipa zahtjeva Justina Biebera koji je inzistirao na jacuzziju u zagrebačko­j Areni.

Živimo kao u braku

– Ma to su frustriran­i luđaci. Treba ostati normalan, a mi smo ostali normalni i to je naše najveće bogatstvo. Zadržali smo isti životni stil koji smo imali kao studenti. Zadržali smo sebe i održali se na zemlji. Nas dvojica smo zajedno od 14. godine. S nama vam je kao u braku, moraju postojati kompromisi i oguglate na tuđe mane. Ja sam ekstrovert­an, a Luka introverta­n, njega živcira moja hiperaktiv­nost, a mene njegova mirnoća. Ali ta različitos­t karaktera nam odgovara i da toga nema sigurno ne bismo uspjeli – kaže Stjepan. Do sada su surađivali s Eltonom Johnom, RHCP, Queens of the Stone Age, Zuccherom, Sky Ferreirom, ali i nedavno preminulim Georgeom Michaelom, o kojemu kaže: – Pamtit ćemo ga po skromnosti, simpatično­sti i sramežljiv­osti. Bio sam šokiran tim osobinama kod osobe njegova kalibra. Da se u nekom vremeplovu može vratiti u neko povijesno vrijeme, Stjepan bi ipak ostao u ovom vremenu. A isto je i s Hrvatskom. Dobro je upoznao cijeli svijet, ali nikada se ne bi odselio iz domovine: – Obišao sam svijet bezbroj puta i shvatio da nismo svjesni u kako lijepoj zemlji živimo. Hrvatska ima sve što nema nitko, samo je stvar u tome da smo glupi i ne znamo to iskoristit­i. Ulizujemo se drugima umjesto da bude obrnuto. To je naš glavni problem.

Hrvatska ima sve, samo je stvar u tome da smo glupi i ne znamo to iskoristit­i. Ulizujemo se drugima umjesto da je obrnuto, kaže Stjepan

 ??  ?? Luka i ja smo skromni kao kada smo bili studenti i ostali smo na zemlji. To je naše bogatstvo
Luka i ja smo skromni kao kada smo bili studenti i ostali smo na zemlji. To je naše bogatstvo
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia