Večernji list - Hrvatska

Neću tražiti alibi u prodaji igrača!

Dinamo me zasad ne zanima, prvo svoje moram dovesti u red

- Predrag Jurišić predrag.jurisic@vecernji.net ZAGREB

Mitrovićev ostanak ne bi jamčio osvajanje naslova, kao što ni njegov odlazak ne jamči da ćemo posrnuti – rekao je Rijekin trener Prvi, najteži pripremni dio, nogometaši Rijeke odrađuju na Rujevici, u svom će kampu trenirati do 27. siječnja, kad putuju u Portugal Riječani će igrati protiv Djurgarden­a, Debrecena i Aarhusa, a u Portugalu ostaju do 8. veljače... Otišao vam je zapovjedni­k obrane Mitrović, navodno i Elez ima neke ponude... Koliko vam sve to remeti rad?

Mi smo sada lovina

– To su uobičajene stvari u prijelazno­m roku, možda je to više pitanje za sportskog direktora nego za mene! Jer, smetalo mi to ili ne, ionako ne mogu ništa promijenit­i! Za nas je Mitrovićev odlazak veliki gubitak, ali to je transfer koji je baš sve zadovoljio i kao trener prihvatio sam to kao posve normalnu realizacij­u jednoga posla – kaže Kek. Čak i u ovoj situaciji kad imate veliku priliku osvojiti naslov? Nije li malo čudno juriti trofej, a istodobno prodavati najbolje igrače... – Gledajte, Mitrovićev ostanak ne bi jamčio osvajanje naslova, kao što ni njegov odlazak ne jamči da ćemo posrnuti! Činjenica jest da smo oslabljeni, ali na to se mora računati u svakom prijelazno­m roku. Znamo da živimo od prodaje igrača i to su neke zakonitost­i posla. Jasno je da tražimo zamjenu za Mitrovića, pred realizacij­om je dolazak Župarića, koji je zanimljiv igrač, ima potencijal i pojačat će konkurenci­ju, no nije dugo igrao i treba vidjeti kako će se prilagodit­i. Usput, ne zaboravimo da smo ljetos ostali bez desetak igrača, pa smo opet uspjeli ostati u vrhu i na vrhu, nije Mitrovićev odlazak “smak svijeta”! Na osnovi ovoga što govorite, nameće se zaključak da vi kao trener ne kanite na proljeće tražiti nikakav alibi dođe li do možebitnih negativnih rezultata? – Ha, rekao sam vam, nikakvo jamstvo ne postoji, ma tko god igrao! I zašto bih onda unaprijed tražio alibi? Dinamo je naš glavni suparnik i kad se spomene Dina- mo, onda odmah odjekuje kvaliteta i moć velikog kluba! Mi smo sad lovina, trebamo prihvatiti tu situaciju, trebamo znati živjeti s tim i tako se i postaviti. Imamo lijepu prednost koja se, istina, može brzo rastopiti, ali isto je tako možemo još i povećati. Najvažnije je da se do odlaska u Portugal kompletira­mo, da nakon 27. siječnja više ne bude ni dolazaka ni odlazaka, kako bismo se mirno pripremili za proljeće. Pratite li krajičkom oka što se događa u Dinamu? – Dinamo me zasad ne zanima. Najprije moramo dovesti u red svoju svlačionic­u, a tek onda možemo pogledati što rade suparnici. Kad bismo sad zavirivali u Dinamovo dvorište bilo bi to gubljenje energije... Proljetni će start biti iznimno važan – u prve četiri utakmice čak tri puta gostujete (Osijek, Inter, Hajduk), a domaćini ste Lokomotivi... – Neki su dijelovi natjecanja lakši, neki teži, da bi postao prvak moraš biti najbolji nakon 36 kola, tek se tada podvlači crta! I zato mi je sad najvažnije dobro pripremiti momčad, pred nama je novo, proljetno dokazivanj­e, u kojem moramo pokazati moć, kakvu dosad nismo trebali pokazivati. I vidjet ćemo kako će sve to na kraju ispasti – govori Kek.

Pobijedili Bjelovar 5:1

U prvoj pripremnoj utakmici, Rijeka je na pomoćnom igralištu na Rujevici svladala Bjelovar 5:1 (3:1). Strijelci za domaćina bili su Gavranović (6. minuta), Gorgon (37.), Vešović (44.) i Ajayi (61. i 79.), dok je pogodak za goste postigao Tominac (29.).

Deset igrača otišlo je u ljeto s Rujevice, no Rijeka svejedno ima šest bodova više od Dinama

 ?? GORAN KOVAČIĆ/ PIXSELL ?? Matjaž Kek želi samo do 27. siječnja imati jasnu sliku – tko odlazi, a tko dolazi u Rijeku
GORAN KOVAČIĆ/ PIXSELL Matjaž Kek želi samo do 27. siječnja imati jasnu sliku – tko odlazi, a tko dolazi u Rijeku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia