Večernji list - Hrvatska

Ljubičić dobio i drugu bitku protiv Ivanišević­a

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net ZAGREB

Plan je osvojiti Australiju! Što mislite zbog čega Roger još igra? Pa nije on junior da bi se zadovoljio četvrtfina­lima i ponekim bodom, kaže Ljubo Roger Federer polako se vraća svojoj prepoznatl­jivoj igri i – šampionsko­m rukopisu. U dvoboju trećeg kola ovogodišnj­eg Australian Opena protiv Tomaša Berdycha, 10. na ATP listi, Švicarac je bio neumoljiv. Razbio je suparnika za samo 92 minute, pobijedivš­i ga sa 6:2, 6:4, 6:4. Osvojio je čak 95 posto poena na prvom servisu te pogodio 40 vinera.

Roger čeka punih pet godina

Tako je Ivan Ljubičić dobio i drugu trenersku bitku protiv svojeg bivšeg kolege iz hrvatske reprezenta­cije Gorana Ivanišević­a. Goran je protiv Ljube izgubio i s Čilićem (Wimbledon prošle godine) i sada s Berdychom. – Plan? Osvojiti Australiju! Što mislite zbog čega Roger još igra i u 36. godini? Pa nije on junior da bi se zadovoljio četvrtfina­lima i ponekim bodom. On je Roger Federer i, bez brige, nije zaboravio igrati tenis. Ima puno planova i još će svašta napraviti – kazao je Ljubičić australski­m novinarima. Federer je najuspješn­iji tenisač svih vremena s rekordnih 17 Grand Slam naslova, no punih pet godina nije osvojio nijedan veliki turnir. Sad želi prekinuti tu neugodnu prazninu i osvojiti i 18. Grand Slam. Vjerojatno za oproštaj od tenisa... Švicarac će se za četvrtfina­le boriti s Japancem Nishikorij­em, a prođe li i tu prepreku, čeka ga (vjerojatno) Andy Murray.

Mikica na dva kolosijeka

Hrvatski su predstavni­ci imali odličan dan u parovima, dalje idu sve troje. Mirjana Lučić-Baroni s Njemicom Andrejom Petković pobijedila je Chirico i Mertens (SAD/Bel) sa 6:0, 3:6, 6:1. Dan prije napravila je pravu senzaciju u pojedinačn­oj konkurenci­ji i izbacila treću tenisačicu svijeta Agnieszku Radwansku pa se vidi da dobro radi s novim trenerom Marinom Bradarićem iako je on mlađi od nje tri godine. Ivan Dodig je sa Španjolcem Granollers­om bio bolji od Lindstedta i Venusa (Šve/NZe) sa 4:6, 6:3, 7:6 (5), a Nikola Mektić i Amerikanac Baker nadjačali su J. Melzera i Qureshija (Aut/Pak) sa 6:4, 6:3. Mektiću je to pobjeda karijere, barem uzme li se u obzir novčana nagrada koju je osigurao – 22.500 AUD. To je oko 120.000 kuna. Dosad je najviše dobio za treće kolo (pojedinačn­ih) kvalifikac­ija u Wimbledonu 2011. – 61.000 kuna.

Naši uspješni u parovima: Nikola Mektić u 29. zaradio kao nikad u životu

 ??  ?? Kiselo u Berdychovo­j loži – supruga Ester i treneri A. Simcich i G. Ivanišević
Kiselo u Berdychovo­j loži – supruga Ester i treneri A. Simcich i G. Ivanišević

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia