Večernji list - Hrvatska

Vujović: Želim finale s Hrvatskom

Bila bi to pobjeda kreativnog rukometa s područja bivše Jugoslavij­e nad robotima

- Damir Mrvec

Zbog ulaska Slovenije u polufinale u Deželi je prava euforija. Izbornik Veselin Vujović kaže da imaju šanse i u igri s Francuskom damir.mrvec@vecernji.net Veselin Vujović, izbornik rukometaša Slovenije, dočekao nas je nasmijan kao i uvijek dok je bio trener PPD Zagreba. Nakon što je sa zagrebašim­a dva puta izborio četvrtfina­le Lige prvaka, s reprezenta­cijom Slovenije dosegnuo je zvijezde ušavši u polufinale SP-a.

Odrekao se nekih zvijezda

– U Sloveniji je prava euforija zbog ulaska u polufinale SP-a. Uspio sam prije utakmice s Katarom smiriti igrače govoreći im da je to vrlo ozbiljna utakmica. Jer, Katar je ipak svjetski doprvak, izbacio je jednu Njemačku. Nego, znate što, mislim da su se Katarci i njihov izbornik Valero Rivera nakon što su izbacili Njemačku već vidjeli u polufinalu. Mislili su, tko je ta Slovenija da nam stane na put. Ali, preračunal­i su se – kaže Vujović. Ulaskom u polufinale igrači Slovenije postali su još euforičnij­i. – Znate li što sam ih pitao nakon što smo ušli u polufinale? Sjeća li se netko tko je bio četvrti na Igrama u Riju? Naravno da su svi vrtjeli glavama. Na to sam rekao: Dečki moji, ne znate jer se pamte samo pobjednici! Prema tome, zašto bismo baš mi među ove četiri reprezenta­cije bili četvrti. Neka to bude netko drugi – istaknuo je Vujović. Francuska se kao domaćin čini kao velika prepreka na putu do finala? – Rekao sam igračima da večeras uživaju u utakmici, da se opuste. Ako treba, da si dodaju iza leđa ili da lobaju Omeyera imaju li za to priliku. Kada uživamo na utakmici, možemo pobijediti bilo koga – napominje Vujović. Prije četiri godine u Španjolsko­j, Slovenija je također bila u polufinalu SP-a, ali je potom izgubila obje utakmice. – Znam da su neki današnji igrači igrali i tada, ali u posljednje četiri godine ostali smo bez 1213 tadašnjih igrača. Sad će ispasti da se hvalim, primjerice jako cijenim jednog Gajiča, ali sam procijenio da će Marguč i Janc bolje od njega reagirati na krilu – rekao je Vujović. Na putu do polufinala, Slovenija nije pobijedila nijednu jaku reprezenta­ciju? – Istina je, no što mogu kad ih nismo dočekali jer su svi još prije ispali. A jedva sam čekao jednu Njemačku jer mi je ostala dužna s Europskog prvenstva u Poljskoj – naglasio je Vujović. Večeras će na suparničko­j klupi biti Dinart? – Bio je odličan obrambeni igrač i takav stil njeguje i u reprezenta­ciji. Vidjet ćemo hoće li bolje proći robot-rukomet ili moj kreativni rukomet.

Pitanje života i smrti

Koga biste voljeli vidjeti u finalu, ako pobijedite? – Iskreno, volio bih da u finalu igramo protiv Hrvatske. Ne zato što mislim da bismo pobijedili, nego zato što bi taj finale bio potpuna pobjeda rukometa s bivšeg područja Jugoslavij­e. Kako gledate na susret Hrvatska – Norveška? – Mislim da Hrvatska ima veliku priliku. Opet, mislim da se Hrvatska emotivno puno potrošila u susretu sa Španjolsko­m. Čitao sam neke izjave hrvatskih igrača, vidio sam suze na njihovim licima. Imaju dosta ozlijeđeni­h igrača. Bit će i pritiska. Jer u Hrvatskoj je svaka utakmica nekakvo pitanje života ili smrti i to ih može opteretiti. Ako govorimo samo o kvaliteti u toj utakmici, onda Hrvatska pobjeđuje – zaključio je Vujović.

Hrvatska ima veliku priliku, no opasno je što ste se emotivno potrošili s Furijom, kaže Vujović Vujo: Rekao sam dečkima da idemo po zlato jer četvrta mjesta nitko ne pamti

 ??  ?? Slavlje rukometaša Slovenije Marka Bezjaka nakon pobjede nad Katrom
Slavlje rukometaša Slovenije Marka Bezjaka nakon pobjede nad Katrom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia