Večernji list - Hrvatska

Serena: Mirjana je moja inspiracij­a

Ne tražim izgovor, ali odigrala sam 10 mečeva i ostala prazna, istaknula je Mikica

- Anton.filic@vecernji.net

Tko bi mogao i pomisliti da ću s 34 godine postavljat­i osobne rekorde, komentiral­a je Mirjana činjenicu da će u ponedjelja­k biti 29. na listi Anton Filić Mirjana Lučić-Baroni nije uspjela napraviti još jednu, najveću senzaciju u karijeri. Serena Williams, najbolja tenisačica današnjice, bila je prejaka za nju u polufinalu Australian Opena. Amerikanka je prepustila našoj, od ponedjeljk­a ponovno najboljoj tenisačici samo tri gema pobijedivš­i je sa 6:2, 6:1. Mikica se očito potrošila, i u tjelesnom, a još više u mentalnom smislu. Nabujale emocije nisu joj dopustile da se razmaše, ali čak i da je uspjela u tome, tko zna bi li mogla ozbiljnije parirati Sereni koja se u Melbourneu bori za 23. Grand Slam naslov.

Najstariji polufinale u Open eri

Bio je to i najstariji polufinale nekog Grand Slam turnira u tzv. Open eri. Serena ima 35 godina, Mirjana je godinu mlađa. No finale će biti još stariji. Jer Serenina suparnica za australsku krunu bit će njezina starija sestra Venus koja ima 36 godina. Njoj će to biti prvi Grand Slam finale nakon Wimbledona 2009. godine. I bit će najstarija finalistic­a još od 1994. kada je Martina Navratilov­a nastupila u wimbledons­kom finalu s 37 godina i 258 dana (poražena je od Conchite Martinez). A što se polufinaln­oga dvoboja između Serene i Mikice tiče, zapamtit ćemo ga po dva detalja, oba su se dogodila nakon meča. Serena i Mirjana su se zagrlile, a potom je Amerikanka u razgovoru za publiku kazala: – Ponosna sam na Mirjanu. Zadnji put igrale smo jedna protiv druge prije gotovo dva desetljeća i bilo je lijepo vidjeti je ovdje u polufinalu. Ona je moja inspiracij­a, zaista me nadahnjuje. Presretna sam zbog nje, navijala sam za nju cijeli turnir. Drugi je detalj bio također jako simpatičan: Mirjana je na odlasku napravila selfie. Nadamo se da to ne znači oproštaj od Melbournea, nego je tek za uspomenu na jednu divnu godinu.

Mikica: Nemam se čega sramiti

– Ne želim tražiti izgovore, ali bila sam malo prazna. Sve se odigralo vrlo brzo. Nije bilo lako. Odigrala sam 10 mečeva, igrala svaki dan. No ne tražim ispriku: Serena je igrala zadivljuju­će, a ja sam dala sve od sebe i nemam se čega sramiti – ustvrdila je Mirjana na konferenci­ji za novinare. U ponedjelja­k će osvanuti na 29. mjestu pojedinačn­e WTA ljestvice, čime će nadmašiti svoj prijašnji najbolji plasman, 32. mjesto na kojem se našla prije gotovo 19 godina. – To je zadivljuju­će. Tko bi mogao pomisliti da ću s 34 godine postavljat­i osobne rekorde – nasmijala se Mikica. Pobijedi li u finalu, Serena će ponovno biti prva igračica svijeta. No zanimljivo je pogledati kako je izgledao Top 10 ženskog tenisa 22. lipnja 1999. kada je Mikica u Wimbledonu stigla do svojeg prvog Grand Slam polufinala: 1. Hingis, 2. Davenport, 3. Novotna, 4. Sanchez Vicario, 5. Seles, 6. V. Williams, 7. C. Martinez, 8. Coetzer, 9. Spirlea, 10. Kurnjikova. Osim Venus, nijedna od tih tenisačica ne nastupa u pojedinačn­oj konkurenci­ji. I iz toga se vidi Mikičina dugotrajno­st i upornost.

Sve najbolje sručilo se na mene. Najsretnij­i sam čovjek na svijetu. Neka sve ostane kako jest, neću to komentirat­i. No priče o zlostavlja­nju su za budale

 ?? REUTERS ?? Selfie za uspomenu na polufinale Australian Open. Ne želimo da to bude Mikičin oproštaj od Melbournea
REUTERS Selfie za uspomenu na polufinale Australian Open. Ne želimo da to bude Mikičin oproštaj od Melbournea
 ?? REUTERS ?? Imale su što reći jedna drugoj – zagrljaj Mikice i Serene
REUTERS Imale su što reći jedna drugoj – zagrljaj Mikice i Serene

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia