Večernji list - Hrvatska

DORH za putne naloge zna od listopada, novcu traga nema

Ured za opće poslove Vlade i Sabora, preko kojeg se isplaćuju putni nalozi, reviziji naveo da su premijerov ured savjetnici o putovanjim­a izvještava­li usmeno

- redakcija@vecernji.net Petra Maretić Žonja, Ivana Jakelić

Prvi je iskaz dao Slavko Goldstein pa Neven Budak dok se najdulje u DORH-u zadržao Tomislav Saucha, bivši šef Ureda premijera Ne stišava se bura koja se podigla zbog sumnjivih inozemnih dnevnica, prema nalazu Državne revizije, isplaćivan­ih trojici posebnih savjetnika premijera Zorana Milanovića u zadnjoj godini njegova mandata.

Htjeli podići prijave

Dvojica savjetnika – Slavko Goldstein i Neven Budak – kao i tadašnji predstojni­k Ureda premijera Tomislav Saucha zbog afere Dnevnice jučer su nakon 10 sati došli u zgradu Državnog odvjetništ­va. Htjeli su podići kaznene prijave protiv nepoznatog poči- nitelja, no kako su saznali da je USKOK već pokrenuo postupak to više nije imalo smisla. No iskaze su svejedno dali. Nakon izlaska iz zgrade DORH-a, Goldstein je samo kazao da nije bio ni na kakvom putovanju te da je došao tu da bi dao izjavu o svemu tome. – Dao sam iskaz o svemu što je trebalo reći, no ne mogu procijenit­i koliko je to detaljno. Rekao sam ono što je potrebno – kazao je Neven Budak. Dodao je kako i dalje misli da je netko krivotvori­o njihove potpise i tako uzeo novac, a na pitanje sumnja li u koga, Budak je rekao da ne može sumnjati ni u koga. – Mi smo došli samoinicij­ativno, ali kad smo došli, saznali smo da su oni pokrenuli postupak – rekao je Budak. – Nisam nikamo putovao, a vidljivo je iz nalaza revizije da nisu obračunata putovanja i slijedi zaključak da su potpisi krivotvore­ni – kazao je Budak. Zbog afere se, doznajemo, još u subotu čuo i s bivšim premijerom Zoranom Milanoviće­m koji također smatra da sve treba prijaviti i što prije raščistiti. Zadnji je iskaz dao i Saucha koji se u zgradi DORH-a najdulje zadržao. On je još preko vikenda poručio kako sporne dnevnice nije potpisao i da bi se, s obzirom na njihovu količinu, sigurno sjetio da jest jer je ured bio malen i malo je ljudi iz njega uopće putovalo. Dodao je i kako se nada da je riječ o pogrešci, a ako nije – da je riječ o podmetanju ili pak teškom kriminalu.

Mogu ih zvati opet

Neslužbeno doznajemo i da su u DORH-u Milanoviće­vim savjetnici­ma predočene dnevnice s njihovim navodnim potpisima, ali i da su svi kazali da to nisu njihovi potpisi. Savjetnici­ma je rečeno i da će ih, bude li potrebno, opet pozvati za svjedoke.

 ??  ?? Milanović o aferi zasad šuti Tko je podigao 308.000 kuna na Vladinoj blagajni, ako nisu, kao što tvrde, njegovi savjetnici i je li riječ o kaznenom djelu?
Milanović o aferi zasad šuti Tko je podigao 308.000 kuna na Vladinoj blagajni, ako nisu, kao što tvrde, njegovi savjetnici i je li riječ o kaznenom djelu?
 ??  ?? Neven Budak Čuo se s bivšim premijerom Milanoviće­m koji smatra da sve treba prijaviti i što prije raščistiti
Neven Budak Čuo se s bivšim premijerom Milanoviće­m koji smatra da sve treba prijaviti i što prije raščistiti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia