Večernji list - Hrvatska

Perišić na piku! Nakon Rocchia crveni mu dao i Rizzoli

Zbog verbalnog napada Ivanu prijeti nekoliko utakmica kazne

- Tomislav Dasović tomislav.dasovic@vecernji.net ZAGREB

Interovi su igrači gubeći od Juventusa potkraj utakmice izgubili živce i počeli protestira­ti protiv Rizzolija te dobivati kartone Interov napadač i hrvatski reprezenta­tivac Ivan Perišić suočen je s novom suspenzijo­m, sada zbog crvenog kartona u velikom talijansko­m derbiju Juventus – Inter (1:0), jer je u sudačkoj nadoknadi, najblaže rečeno, nešto prigovorio sucu Nicoli Rizzoliju.

Brozović ljutit napustio igru

Uzavrela južnjačka krv, nažalost, posljednji­h mjeseci uzima danak, pa je Ivanu Perišiću ovo drugi izravni crveni karton od studenoga i gruboga nasrtaja na islandskog reprezenta­tivca u maksimirsk­om srazu u kvalifikac­ijama za Svjetsko prvenstvo. Zanimljivo, i tada se Ivanu žuta minuta dogodila u sudačkoj nadoknadi, a i tada ga je isključio Talijan, Gianluca Rocchi. Zbog toga starta suspendira­n je na jednu utakmicu (propustit će Ukrajinu), dok Talijani nagađaju kako bi kazna njihova saveza ovaj put mogla biti i drastičnij­a. Perišićev obračun sa sucem Rizzolijem pripisuje se velikoj nervozi i frustracij­i Interovih igrača zbog posrtanja u igri protiv Juventusa, pa je tako zabilježen­o i da je Ivanov suigrač Mauro Icardi nakon završetka utakmice napucao loptu koja je prošla tik uz sučevu glavu! Kamera je uhvatila suca Rizzolija kako se okrenuo i pitao tko je napucao loptu. Novinari su poslije utakmice pitali trenera Intera Stefana Piolija zašto je zamijenio Marcela Brozovića već u 58. minuti. Objasnio je da ga je time zapravo spasio. – Brozovića je razljutio jedan start i Juve je počeo stjecati psihološku prednost. Marcelo je vrlo strastven i impulzivan, poznajem ga... – uzvratio je Pioli. Marcelo je za svoju izvedbu protiv Juventusa ocijenjen sa 6,5 (izvor: whoscored.com), dok je Ivan Perišić zahvaljuju­ći crvenom kartonu bio najslabiji sudionik utakmice s ocjenom 5,6. S druge strane, Mario Mandžukić, pozicionir­an na lijevom krilu u trojci iza napadača, igrao je za vrlo dobrih 7,2. Uvjerljivo najbolji bio je igrač odluke Kolumbijac Juan Cuadrado (8,1).

Pjaci i dalje mrvice

Nažalost, koliko god trener Juventusa Massimilia­no Allegri deklarativ­no bio sklon Marku Pjaci, Zagrepčani­n ni ovaj put nije dobio priliku. Nakon oporavka od ozljede, igrao je samo 45 minuta u tri prvenstven­e utakmice i 28 minuta u kupu protiv Atalante. Njegov su “peh” sjajne igre Cuadrada, Dybale, Mandže i Higuai- na, igrača odluke u najvažniji­m susretima, i ne preostaje mu drugo nego čekati. Vratimo se načas Ivanu Perišiću koji je prošle nedjelje zaokružio broj od pet crvenih kartona u karijeri, od toga dva izravna. Istu kolekciju imaju Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić, Dejan Lovren dobio ih je devet, a još nedostižan u toj kategoriji je bivši kapetan vatrenih Darijo Srna sa čak 14 crvenih kartona u karijeri (Hajduk, Šahtar, reprezenta­cija) koja traje od 1999. Zanimljivo, Srna je prvih šest crvenih kartona dobio u Hajduku od 2000. do 2002., dakle do 20. godine.

OGORČEN Bili smo ravnopravn­i Juventusu i stvorili smo dosta šansi, a Mandžukiće­v start bio je čisti jedanaeste­rac! STEFANO PIOLI Interov trener Derbi Juventusa i Intera u Torinu uživo je pratio i hrvatski izbornik Ante Čačić Čak 14 crvenih kartona dobio je naš rekorder Srna u dresu Hajduka, Šahtara i reprezenta­cije

 ??  ??
 ??  ?? Ivan Perišić hrvatski napadač dobio najmanju ocjenu (5.6) u derbiju talijanske Serie A
Ivan Perišić hrvatski napadač dobio najmanju ocjenu (5.6) u derbiju talijanske Serie A

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia