Večernji list - Hrvatska

Gojanović: Nećemo dopustiti da se ovakav Medveščak uništi!

Ako ne KHL, onda ćemo igrati EBEL. Novca će biti, kaže predsjedni­k

- Karlo Ledinski

Medvjedi su odigrali herojsku utakmicu protiv Vitjaza, sa samo 13 igrača držali su se do samog kraja utakmice, ali izgubili su 3:5 karlo.ledinski@vecernji.net Hokejaši Medveščaka dugo se nisu dali s leda nakon utakmice protiv Vitjaza (3:5), slušali su kako im je 5500 navijača skandiralo unatoč porazu, a bili su i svjesni da je za mnoge od njih to bila posljednja utakmica u Ledenoj u dresu medvjeda. A možda i posljednja domaća Medveščaka u KHL-u, jer sve su manje šanse da će Rusi zagrebačko­m klubu produljiti ugovor na iduću sezonu.

Zadovoljni, unatoč porazu

Zbog brojnih odlazaka i suspenzija medvjedi su prekjučer igrali sa samo 13 igrača i golmanom, herojski je tako završiti KHL utakmicu. – I ne zaboravite, imali smo praktički samo dva beka. Trudili smo se, davali zadnji atom snage, i glupo je reći, ali zadovoljni smo unatoč porazu jer stvarno smo dali sve od sebe – rekao je napadač Medveščaka Tomi Zanoški. Svjestan je Tomi da je ovo možda bila posljednja KHL utakmica u Ledenoj. – Neće biti kraj svijeta ispadnemo li iz KHL-a. EBEL će donijeti stara rivalstva, koja nedostaju navijačima. Nedostaje im da mogu na gostovanja autobusom. Uglavnom, siguran sam da će dvorana biti puna budemo li igrali i u Austrijsko­j ligi. A ja ću ostati u Medveščaku bez obzira na sve – zaključio je Zanoški. Zanoški je bio tek jedan od čak četiri Zagrepčana koji su prekjučer igrali protiv Vitjaza. Uz Zanoškog tu su bili i Janković, Miličić i Smolec. Dokaz je to da je sve ovo imalo smisla jer četiri rođena Hrvata u drugoj najjačoj ligi svijeta velik je uspjeh. – Lijepo je igrati KHL, sretan sam da sam upisao i jednu asistencij­u protiv Vitjaza – rekao je Miličić. Sezona za Medveščak je praktički završena, ostale su još samo dvije gostujuće utakmice sljedeći tjedan kod Slovana. Predsjedni­k Damir Gojanović podvukao je crtu na sezonu. – Nisam zadovoljan jer sam želio da uđemo u doigravanj­e. Ali, bili smo u takvoj financijsk­oj situaciji da nismo bili spremni ići do kraja. Bili smo primorani prodavati da spasimo budžet, odnosno klub – rekao je Gojanović i dodao: – Bojao sam se katastrofe u utakmici protiv Vitjaza, jer nije lako igrati s 13 igrača, ali ispala je jedna od najljepših utakmica sezone. Predsjedni­k je otkrio planove za iduću sezonu. – Zasad su veće šanse da ćemo igrati EBEL, za tu ligu imamo financijsk­ih sredstava. A i Austrijanc­i su nas prihvatili kao svoje, već su nas nazvali svojim članom, žele nas natrag. Mi smo im dali financijsk­e garancije, predstavil­i i roster koji bismo imali. Naravno, ako Rusi kažu, pokrit ćemo vam cijeli budžet, onda ćemo KHL igrati i sljedeće sezone – rekao je Gojanović i dodao: – Nama u vodstvu kluba nije lako, jer trenutačno sjedimo u mraku, ne znamo gdje ćemo igrati. Ali, sve ćemo znati u idućih mjesec dana. Na sve što je Medveščak učinio u KHL-u Gojanović je jako ponosan.

Borba s dugovima

– Četiri puta okrenuli smo planet Zemlju, uspjeli smo odraditi četiri sezone u drugoj najjačoj ligi svijeta. To je ogroman uspjeh. Ako smo mogli igrati u orbiti, jer KHL jest orbita, onda ćemo moći igrati i EBEL. Ponosan sam što smo napravili bazu, naši domaći dečki Miličić, Janković i Smolec, igrajući u KHL-u, pokazali su da EBEL mogu igrati lijevom rukom. Uvjeren sam da ćemo biti jako kompetitiv­ni u EBEL-u budemo li ondje igrali sljedeće sezone. Gojanović će se nastaviti boriti za klub, ostat će na njegovu čelu, – Ostajem na mjestu predsjedni­ka. Ne želim ostaviti klub u katastrofi, opet sam tu i želim na nivou izgurati sljedeću sezonu, zasad vjerojatni­je u EBEL-u. Na kraju se osvrnuo i na dugove koj i postoje prema nekim igračima. – Osam godina borimo se s dugovima, ali uvijek smo sve na kraju zakrpali. Nikad se nismo predavali. Sve se ovo može uništiti jako brzo, ali nećemo to dopustiti – zaključio je Gojanović.

Prekjučer su za medvjede igrača čak četiri Zagrepčana! Zanoški, Janković, Miličić i Smolec

 ??  ?? Mike Glumac: Svi su ostavili sve na ledu, ponosan sam što sam kapetan ovim dečkima
Mike Glumac: Svi su ostavili sve na ledu, ponosan sam što sam kapetan ovim dečkima
 ??  ?? Ivana Lončarek Prva na 60 m prepone u Zagrebu
Ivana Lončarek Prva na 60 m prepone u Zagrebu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia