Večernji list - Hrvatska

Hrvatice nakon drame poražene od Britanki

Samo nas je set dijelio od travanjski­h kvalifikac­ija za Svjetsku skupinu Fed kupa

- Anton Filić

Konjuh je sa 6:4, 6:3 pobijedila 10. tenisačicu svijeta Johannu Kontu, nanijevši joj tek treći poraz ove sezone, ali to nije bilo dovoljno za ukupno slavlje anton.filic@vecernji.net Kad ne ide - ne ide. Tavorenje najboljih hrvatskih tenisačica u bunaru zvanom Euro-afrička zona proteglo se već i na devetu godinu. Hrvatska je treći put u posljednji­h pet godina razigraval­a za mjesto koje vodi u kvalifikac­ije za Svjetsku skupinu II Fed kupa i opet nije prošla, iako je bila jako blizu.

Bez sreće sa ždrijebom

Osvojili smo prvo mjesto u skupini na turniru Prve divizije u estonskom Tallinnu svladavši također odličnu Mađarsku, a potom smo u razigravan­ju s Britankama, pobjednica­ma skupine C i najjačom reprezenta­cijom na turniru, pokleknuli na posljednjo­j stepenici - u trećem setu meča parova. Nakon što je u prvom dvoboju Donna Vekić poražena od Heather Watson (72.) sa 2:6, 4:6, situacija je izgledala bezizgledn­om. Na leđa 19-godišnje Ane Konjuh strovalilo se veliko breme da mora dobiti sljedeća dva meča. No, Ana je dobro počela. Najprije je u pojedinačn­om dvoboju s Johannom Kontom, desetom igračicom svijeta, izvrsnom igrom pobijedila sa 6:4, 6:3 i nanijela Britanki tek treći poraz ove sezone. Potom je zajedno s Darijom Jurak, u teškom meču parova, dobila prvi set protiv Konte i Watson, ali to je bilo sve. U meču u kojem je bilo teže zadržati nego osvojiti servis, naše su cure poražene sa 6:4, 4:6, 3:6 i tako dopustile Britankama da one budu te koje će iščekivati ždrijeb travanjski­h kvalifikac­ija. Naše će tenisačice morati sačekati sljedeću priliku, ali glavu gore. Imamo i prekvalite­tnu reprezenta­ciju da bismo još dugo ostali u zoni. Svjetska skupina (II) nije ni ovaj put dohvaćena, ali veliki posao je već obavljen. Imamo dobro posloženu i ekipiranu reprezenta­ciju, i imamo se pravo nadati.

Vrijeme radi za njih

A u Estoniji nismo imali ni sreće. Namjerili smo se na najjaču reprezenta­ciju u ovom razredu, drugi polufinaln­i par, Poljska - Srbija, bio je puno lakši. Sustav natjecanja je, na žalost, takav: kad jednom upadnete u bunar teško je iz njega izaći, ali ne smijemo se predavati. Cure su se doista borile, dale su sve od sebe, nisu prošle ni ovaj put, ali vrijeme radi za njih.

U odlučujuće­m meču parova naše su djevojke (Jurak/Konjuh) izgubile sa 6:4, 4:6, 3:6

 ?? REUTERS ?? Donna Vekić izgubila je pojedinačn­i meč protiv Watson (2:6, 4:6)
REUTERS Donna Vekić izgubila je pojedinačn­i meč protiv Watson (2:6, 4:6)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia