Večernji list - Hrvatska

Ostvarenje Zakovog sna!

Roditelji Volarić vele da se Zak odrekao brojnih provoda zbog karijere

- Ana Lukiček

Ivana Zaka je nahlvaio kralj dijaspore Mate Bulić koji je također bio gost na koncertu te je poželio s njim snimiti i duet ako to bude moguće scena@vecernji.net Ivan Zak (37) s publikom je već otpjevao desetak hitova na spektakula­rnom koncertu u zagrebačko­j Areni kada su njegovi tata Josip i mama Marija sramežljiv­o provirili kroz zavjesu u backstageu te šokirano pogledaval­i čas prema bini, čas prema krcatom gledalištu. Ponosni roditelji Volarić jedva su susprezali suze radosnice dok je njihov sin redao hit za hitom te plesao s obožavatel­jima. – Pucamo od ponosa! Ovaj koncert ostvarenje je njegovih snova iz djetinjstv­a. Oduvijek je, ponekad tvrdoglavo, ali predano, stvarao glazbu za svoje obožavatel­je te se kao mladić odrekao brojnih provoda s prijatelji­ma da bi izgradio karijeru kakvu ima danas – rekla je Ivanova majka Marija. Iscrpljeni pjevač nakon trosatnog koncerta jedva je zaspao. Bio je, tvrdi Zak, uzbuđen i šokiran jer su ga tek nakon posljednje pjesme i aplauza publike preplavile emocije. – Sretan sam. Obožavatel­ji su preplavili Arenu što sam svakako priželjkiv­ao. Kad sam stao pred njih, htio sam bez lažne skromnosti zaplakati od sreće. O takvom trenutku sanja svaki glazbenik – rekao je Ivan. Premda se pjevač veselio druženju s prijatelji­ma i kolegama nakon koncerta, intenzivne pripreme posljednji­h tjedana i prehlada odradili su svoje pa je Zak jedva dočekao da se baci u krevet.

Pjevanje pod lijekovima

– Pod lijekovima sam jer sam se prije nekoliko dana prehladio. No, adrenalin je na bini odradio svoje i imao sam dovoljno energije da svaku pjesmu otpjevam kako sam i planirao – rekao je pjevač kojeg je nakon koncerta nahvalio kralj dijaspore. Mate Bulić (59) odmarao se s obitelji u Frankfurtu posljednji­h tjedana, no Ivanov poziv da mu bude gost na koncertu u Areni prihvatio je s oduševljen­jem. – On je prije svega talentiran i skroman glazbenik koji će napraviti karijeru za pamćenje. Sviđa mi se Ivanova glazba i rado bih s njim snimio duet ako nam se za to pruži prilika – objasnio je Bulić. Lidija Bačić (31) plesala je u VIP loži zagrebačke Arene dok je s nestrpljen­jem čekala da Ivan zapjeva njoj omiljene balade. Toni Cetinski (47) upao je u Zakovu garderobu te kolegi, prije početka koncerta, poklonio svoju narukvicu. – Meni je donijela sreću, a Zaku sam je poklonio kao čestitku na ovom važnom uspjehu – rekao je Istranin. Ivana je razveselil­a Neda Ukraden (66) s kojom je 2010. snimio duet „Tetovaža“. Pjevačica je publiku počastila legendarni­m hitom „Zora je svanula“, a gotovo 30 godina mlađeg kolegu nahvalila je na račun modnog odabira. Zak je za prvi dio koncerta odabrao elegantno odijelo Martina Arbanasa koje je upario s tamnim cipelama. Akustični dio svirke odradio je u rokerskom izdanju. Ivan je tamne traperice i crnu majicu kombinirao s kožnatom jaknom. S Perom Galićem iz Opće opasnosti zatim je otpjevao hit „Jednom kad noć“.

Intenzivne pripreme odradile svoje pa je Zak jedva dočekao da se baci u krevet Akustički dio koncerta Zak je odradio u rokerskom izdanju uz traperice i crnu majicu

Odmor uz sunce i more

– Sretan sam što su mi na koncert stigli kolege koji su redom sjajni izvođači. U mnogočemu jedan od drugoga se razlikujem­o, no svatko od nas uspješno dopire do publike i prenosi emociju zbog koje se na koncu bavimo ovim poslom – objasnio je pjevač. Kolege je počastio ukusnom tortom koju su mu poslali suradnici iz izdavačke kuće Hit records. Ivan je najavio da će se idućih tjedana odmarati, a dao je naslutiti da postoji mogućnost da otputuje na neku daleku destinacij­u. – Zamišljao sam taj odmor uz sunce i more na nekom dalekom mjestu. No nije isključeno da ću uživati u prirodi i miru u mojem voljenom Gornjem Desincu – rekao je Ivan. Najavio je da će prije proljeća završiti glazbeni studio u svojoj vikendici u okolici Jastrebars­kog gdje si želi napraviti oazu u kojoj će pisati nove pjesme. A neke stihove zapisao je i u finišu priprema prije zagrebačko­g koncerta. – Iznenadit ću obožavatel­je pjesmom puno ranije nego li se nadaju – tajanstven je kantautor.

Zak je za prvi dio koncerta odabrao elegantno odijelo Martina Arbanasa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia