Večernji list - Hrvatska

Wengeru starče, vrijeme je da napustiš topnike...

Real Madrid s prednošću 3:1 na uzvrat u Napulj, Bayern na Allianz Areni s 5:1 ponizio Arsenal

- (kk)

Ronaldo na gol u Ligi prvaka čeka 523 minute, a Benzema je protiv Napolija zabio 51. gol u Ligi prvaka te je sada na petom mjestu svih vremena

Sve do susreta s Realom imao je Napoli niz od čak 18 utakmica bez poraza, ali kraljevi nisu dopustili da im se dogodi isto što i Barceloni pa su na svom Santiagu Bernabéu nadigrali napuljsku momčad s 3:1. Zanimljivo je kako je madridska momčad u sedam od osam međusobnih ogleda s talijanski­m klubovima u europskim natjecanji­ma bila eliminiran­a, prošli su jedino Romu prošle sezone, a na putu su da poprave tu statistiku. Tri različita strijelca zabijala su Reini (Benzema, Kroos, Casimero), no među njima nije bio Ronaldo koji posti posljednje četiri utakmice Lige prvaka. Luka Modrić na travnjaku je bio svih 90 minuta i Cristianu pripremio veliki “zicer”, no Portugalac je bio neprecizan. I dok Cristiano Ronaldo na gol u Ligi prvaka čeka 523 minute, Karim Benzema zabio je peti gol u posljednje četiri utakmice. Ukupno je Francuzu to bio 51. gol u Ligi prvaka, čime je pretekao sunarodnja­ka Thierryja Henryja te skočio na peto mjesto LP svih vremena.

Napoli vjeruje u prolaz

– Real je svjetski prvak, to je momčad s 18 fenomenaln­ih igrača. Međutim, ja nisam vidio tako velike razlike kao što je rezultat pokazao. Napravili smo previše pogrešaka, ali to će nas samo gurnuti da više radimo – rekao je Lorenzo Insigne koji vjeruje da Napoli ima šansu za prolazak u četvrtfina­le. U drugoj prekjučera­šnjoj utakmici Bayern je na Allianz areni deklasirao Arsenal s 5:1. Bilo je ovo četvrti put u 12 godina da je Arsenal igrao protiv njemačkog velikana, a u prethodna tri ogleda među osam najboljih uvijek je prolazio Bayern. Ujedno, Arsenal je u proteklih šest godina svaki put natjecanje u LP-u završavao u osmini finala. A Bayern je pak 16. uzastopnim slavljem u domaćim utakmicama srušio rekord LP-a. Osim Alcantare (56. i 63.) koji je zabio dva pogotka, u strijelce su se prekjučer protiv Arsenala upisali i Robben, Lewandowsk­i i Müller. Arsenalovi navijači ogorčeni su sramotnom predstavom u Münchenu pa otkazuju ulaznice za uzvrat, ali i traže Wengerovu smjenu. “Starče, bilo je dosta. Vrijeme je da odeš”, poručuju navijači.

Deklasiral­i Arsenal

– Bili smo kompaktni sve vrijeme i pokazali dobru napadačku kvalitetu. Uloga Thiaga je bila vrlo važna. To je dalo Robbenu, Lahmu, Alabi i Costi puno prostora i stvorili smo puno prilika – rekao je Ancelotti, trener Bayerna. Uzvratne utakmice igraju se 7. ožujka.

Nisam vidio tako velike razlike kao što to pokazuju rezultati, rekao je igrač Napolija Insigne Mateo Kovačić nije igrao za Real, a ni Marko Rog i Ivan Strinić nisu konkuriral­i za Napoli

 ??  ?? Slavlje Ramosa, Kroosa i Marcela nakon pobjede 3:1 protiv Napolija
Slavlje Ramosa, Kroosa i Marcela nakon pobjede 3:1 protiv Napolija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia