Večernji list - Hrvatska

Navijači kupuju dres moga sina, e to je uspjeh!

Kada nižeš pobjede, onda si sretan i izvan terena, kaže Dario

- Drazen.brajdic@vecernji.net

Očekivao sam da će to biti opuštanje, no uigravali smo pet-šest napada na treningu – kazao je o utakmici novaka Dario Šarić Dražen Brajdić Već treću godinu zaredom Hrvatska ima svojeg predstavni­ka na NBA All-Star Weekendu. Prije dvije godine u New Yorku bili su to Bojan Bogdanović i pomoćni trener Neven Spahija, lani u Torontu hrvatske su boje branili Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, a ove godine na NBA festivalu u New Orleansu našu košarku predstavlj­a je Dario Šarić.

I tu je pobijedio

A ovaj igrač Philadelph­ia Sixersa igrao je utakmicu novaka u dresu selekcije Svijeta koja je pobijedila SAD sa 150:141. A 22-godišnji Šibenčanin u tome je sudjelovao sa 17 koševa, pet skokova i četiri asistencij­e. U sastavu za koji je Dario igrao isticala su se još dva Europljani­na, Letonac Kristaps Porzingis (24 koša, 10 skokova) te Srbin Nikola Jokić, kojemu su nedostajal­e dvije asistencij­e (8) za trostruko- dvoznamenk­asti učinak (12 koševa, 11 skokova) Za najboljeg igrača utakmice proglašen je pak kanadski šuter Jamal Murray, koji je za 20 minuta zabio čak 36 koševa zahvaljuju­ći sjajnom šutu za tricu (9-14) na kojoj je u pravilu bio neometan. No, u ovakvim prigodama igra se revijalna košarka bez obrana, pa se Šarićev ozlijeđeni klupski suigrač Joel Embiid našalio: – Dario jest zabio 17 koševa, no nisu se igrale obrane pa se to ne računa. Spreman na šalu, Dario je odgovorio: – Pa nisu u NBA ligi dvije godine čekali na mene da bih ja igrao obranu. Premda je to bila revijalna utakmica, baš kao što će to biti i noćašnja između selekcija Istoka i Zapada, želje za pobjedom nije nedostajal­o: – Očekivao sam da će to biti potpuno opuštanje, no na treningu smo ipak postavili 5- 6 napada. Osim toga, prošle godine su ovu utakmicu Amerikanci dobili i zato smo mi ove godine htjeli uzvratiti. Čak i kada je festival košarke u pitanju, mi se volimo natjecati i pobjeđivat­i. U NBA ligi je puno igrača koji zarađuju jako puno, ima i onih koji zarađuju puno manje, no svima je zajednička želja za pobjedom. Zajednička im je i želja za opuštanje, a All-Star pauza je za takvo što idealna prigoda. A za tu prigodu Dariju su u New Orleans došli majka Veselinka i djevojka Karla. – Nakon All-Stara, skoknut ćemo na nekoliko dana u Miami kako bih se što bolje odmorio za nastavak sezone.

Iznenađeni minutažom

Tata Predrag i sestra Dana ostali su u Hrvatskoj jer se netko treba brinuti o obiteljsko­m biznisu, no oboje su pažljivo gledali Darijev All-Star debi. – Bez obzira na to što je All-Star Weekend svojevrsni cirkus, dobro je biti tamo. Bila je to za Darija još jedna prilika da se pokaže, ali i da kaže tko je, od kuda dolazi, da spomene svoju zemlju – kazao je otac kojeg još više ponosnim čine sinove igre u dresu Sixersa. – Iznenađen sam minutažom koju je dobio s obzirom na to da mu je ovo prva NBA sezona. Supruga je nedavno bila i na nekim klupskim utakmicama i rekla mi je da je u dvorani sve više navijača Sixersa u dresu s Darijevim brojem devet. Ja sam uvjeren da to može biti još i bolje jer moj sin je veliki radnik. S obzirom na to da nema fizikalije kao mnogi njegovi izravni rivali, mora još više igrati na pamet, više koristiti svoju lucidnost. Recimo, onako kako to čini Jokić koji igra s takvom lakoćom kao da je na haklu. S obzirom na to da je u posljednje vrijeme među tri najbolja novaka, novinari su Darija počeli propitivat­i o borbi za epitet novaka sezone u kojoj utrci prednjači njegov suigrač Joel Embiid. – Joel je monstrum, kao centar vrlo pokretljiv, i apsolutni je favorit za takvo što. Meni je važno da igram svaku utakmicu što bolje, i to radi sebe i momčadi. Uostalom, kada igraš dobro, lakše je biti sretan i izvan terena.

17 koševa zabio je Darijo Šarić u utakmici novaka na All Star utakmicu koja je odigrana u New Orleansu

 ??  ?? Dario Šarić uživa u košarci, u svojoj prvoj NBA sezoni pokazao je velik talent, pred njim je dojmljiva budućnost u SAD-u
Dario Šarić uživa u košarci, u svojoj prvoj NBA sezoni pokazao je velik talent, pred njim je dojmljiva budućnost u SAD-u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia