Večernji list - Hrvatska

Prije mjesec dana htio je otići u pomorce, a protiv Hajduka je bio najbolji

Ivan Jovanović pretrčao je pola obrane bijelih i nakon sjajnog driblinga asistirao Pešiću za 1:0

- Ozren Maršić ozren.marsic@vecernji.net SPLIT

Za Hajduk je zabio Ante Erceg. Nekadašnji kapetan Splita gestikulir­ao je prema loži. Poznato je da se sa Žužulima nije razišao na najbolji način Dečko, koji je prije mjesec-dva želio napustiti nogomet i posvetiti se poslu pomorca ušao je s klupe u 74. minute, pretrčao pola obrane Hajduka i ubacio Ivanu Pešiću za gol kojim je Split došao u vodstvo od 1:0. O Ivanu Jovanoviću je riječ, adutu Splita s klupe. Njegov dribling i asistencij­a bilo je nešto najbolje što se vidjelo u gradskom derbiju. Nešto kasnije mogao je poravnati Erceg, ali bio je za malo neprecizan. Ipak, Erceg je odveo Hajduk do boda u 82. minuti nakon što mu je odlično ubacio Vlašić. Nekadašnji kapetan Splita u slavlju je, sasvim nepotrebno, nešto gestikulir­ao prema svečanoj loži. Poznato je da se s braćom Žužul nije razišao na najsretnij­i način. Hajduk je mogao i do pobjede, Tudor je u 86. minuti pogodio vratnicu. Završnica je donijela zanimljiv gradski derbi, koji je na kraju završio rezultatom 1:1 (0:0). Nevjerojat­nu dramu proživljav­ao je Hajdukov trener Joan Carrillo u prvom dijelu dvoboja u Parku mladeži. Pretrčao je uz klupu više nego neki njegovi igrači, a toliko puta je nemoćno širio ruke i sjedao na klupi od bijesa da je to bilo teško i gledati. Sve njegove ideje i zamisli o balansu između obrane i napada, o brzoj predaji lopte, o visokom napadu nisu naišle na plodno tlo.

Tudor pokušavao

Pripreme, kada se igraju opuštene utakmice su jedno, a službene utakmice nešto sasvim drugo. Hajduk je igrao baš slabo, presporo, Savvas je gušio loptu u sredini terena. Grčkom defenzivno­m veznjaku Carrillo je povjerio važnu ulogu prvog distribute­ra, ali to je pucanj u prazno, jer Savvasova osnovna ideja je kako loptu dodati unatrag. Lopta je teško dolazila do Splitovih vratiju, tek je Hamza jednom zaprijetio Kukiću u posljednjo­j minuti prvog dijela, ali bio je za malo neprecizan. Najbolju prigodu u prvom dijelu imao je Split, vješti dribler Tomičić na desnom krilu izbacio je Ćosića, posjeo ga na stražnjicu, ubacio za Pešića, ali Splitov kapetan za malo je bio neprecizan. Inače, novi trener “crvenih” Bruno Akrapović odlično je postavio igru, izabrano je najbolji mogući način za suprotstav­iti se Haj- duku. Planove mu je poremetio grubi start Ćosića nad Vidovićem, žestoko je stoper “bijelih” ušao u temeljenog igrača Splitove defenzive, koji je morao napustiti igru. Jedini, koji je u redovima Hajduka nešto ozbiljnije pokušavao bio je Fran Tudor.

Dupovac promašio

U Carrillovo­j formaciji 4-3-1-2 zauzeo je poziciju polušpica, španjolski trener dao mu je prednost ispred najveće klupske zvijezde Nikole Vlašića. Ubacio ga je u Carrillo u igru u drugom poluvremen­u, i to umjesto Hamze. Vlašić je zaigrao u veznoj liniji, na poziciji na kojoj nije igrao na pripremama. S Vlašićem na klupi bili su Erceg i Said, Carrillo ima odličan napadački izbor, a po igri “bijelih” čini se da je ovaj put pogriješio u izboru. Hajduk je u nastavka ušao malo agilnije, ali najbolju prigodu imao je Amer Dupovac u 52. minuti. S pola metra nije zatresao mrežu Hajduka... U posljednji­h dvadesetak minuta Hajduk je digao ritam, Carrillo je igrao s Vlašićem, Tudorom, Ercegom, Ohandzom i Futacsom što je dovelo do velike rupe prema zadnjoj liniji, ali i napadima, pa je Futacs u 69. minuti odlično šutirao, a Kukić obranio.

Joan Carrillo, trener bijelih, uz klupu je pretrčao više nego neki njegovi igrači Trener Splita, Bruno Akrapović, sjajno je postavio igru s obzirom na igrače koje ima

 ??  ?? Fran Tudor je u završnici pogodio gredu
Fran Tudor je u završnici pogodio gredu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia