Večernji list - Hrvatska

Princ William doselit će se s obitelji u središte Londona

- Milena Dražić scena@vecernji.net

Preseljenj­e iz malog mjesta u Norfolku u glavni grad zadat će mnogo glavobolje svima koji su zaduženi za sigurnost kraljevske obitelji

U siječnju je objavljeno da će nova godina kraljevsko­m bračnom paru, vojvodi i vojvotkinj­i od Cambridgea, donijeti novu adresu, piše OK.co.uk. Trenutačno žive na kraljičinu imanju u dvorcu Sandringha­m, u istoimenom selu, u engleskom Norfolku. Velebno zdanje njihov je dom od 2015. godine. No početkom jeseni Catherine i William preselit će se u London, gdje će maleni princ George krenuti u školu. - Princ George krenut će u rujnu u prvi razred u Londonu, a princeza Charlotte u vrtić - stoji u službenom priopćenju s dvora. Selidba iz malog mjesta u središte grada zasigurno će donijeti mnoge promjene kraljevsko­j obitelji, a zasad su poznate samo nove mjere sigurnosti.

Drvored kao zaštita

Za razliku od Sandringha­ma, novi dom bit će u vrlo prometnom dijelu Londona koji svakodnevn­o posjećuju rijeke turista i njime prolaze tisuće stanovnika engleske prijestoln­ice. Sadnja gustog drvoreda uz ogradu novog doma prva je mjera sigurnosti koju nitko nije očeki- vao, a strani mediji proglašava­ju je šokantnom. Vojvoda i vojvotkinj­a od Cam-bridge već su zatražili da vrtlari oko velebnog zdanja posade dr-veće čije krošnje mogu dosegnuti i 12 metara visine.

U zoni zabrane leta

Sigurnost četveročla­ne obitelji na prvom je mjestu, a nadaju se da će ih njihov sigurnosni tim nastaviti diskretno čuvati. Krošnje stabala zaštitit će ih od znatiželjn­ih pogleda a da se pritom ne narušava ljepota kraljevske kuće, u čiju je obnovu 2012. utrošeno 12 milijuna funti. Kraljevska obitelj trenutno živi na imanju od deset spavaćih soba, u zoni u kojoj je, zbog njihove zaštite, zabranjen let.

 ??  ?? I mala princeza Charlotte na jesen će u Londonu krenuti u vrtić
I mala princeza Charlotte na jesen će u Londonu krenuti u vrtić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia