Večernji list - Hrvatska

Nisu mi dali da vodim Rijeku ili Dinamo!

Rijeka ima 190 tisuća stanovnika, a ni jednog domaćeg igrača u sastavu. Čudi me to...

- Tomislav Dasović tomislav.dasovic@vecernji.net ZAGREB

Hajduk ima najbolje navijače na svijetu, nikako ne zaslužuju da se njihova momčad bori za treće mjesto u našem prvenstvu Od tri Cibalijine pobjede nad Dinamom u HNL-u (u 49 međusobnih utakmica), legendarni strateg Stanko Mršić (61) kreirao je – dvije: 1995. pobijedio je Zlatka Kranjčara, a 2009. Krunu Jurčića. Danas je Mršić slobodan trener i čeka trenutak kako bi mogao dosegnuti čarobnu brojku od čak 500 utakmica u kojima je vodio momčadi u HNL-u. Trenutačno ih ima 460.

Zaslužili 10 bodova više

U prvom dijelu prvenstva Vinkovčane je vodio u 15 utakmica ostavivši ih na pretposlje­dnjoj poziciji. – Žao mi je što nisam više u Cibaliji. Držim da sam u velikoj neimaštini radio dobro, da smo imali jako puno peha, ali i da smo po igrama zaslužili i 10 bodova više – kaže Stanko Mršić. Ističe dao mu je predsjedni­k Gagro, koji ga je smijenio, nudio da ostane na mjestu sportskog direktora... – Kako sam mogao ostati kad nemaju ni kune u džepu. A kad su me smjenjival­i, malo sam zamjerio i igračima što nisu digli glasiće i zauzeli se za mene. Kažete da u Cibaliji nemaju ni kune u džepu, a doveli su trenera iz Austrije. Možda im je u međuvremen­u svanulo sunce? – Ne znam puno o tom aranžmanu. Paculta je doveo menadžer, zajedno s nekolicino­m igrača, vjerojatno ima svoju računicu. Ja nikome ništa ne zamjeram; Pacult mi je kolega, bori se za posao kao i ja, i radi kluba i Cibalijini­h navijača, nadam se da će izboriti ostanak. Najvažnije je da učvrsti obranu, jer zabrinjava 47 primljenih golova u 21 kolu. Vaš savjet Pacultu za utakmicu s Dinamom? – Dinamo se također još traži, što je Cibalijina šansa. Ako ima brze igrače, kroz zatvorenij­u formaciju i opredjelje­njem na kontre i polukontre, Cibalia može plavima biti nagazna mina. Četvorica stranih trenera u 1. HNL: je li to uvreda za domaće stručnjake? – Nemam ništa protiv stranaca, ali ću uvijek tvrditi da su hrvatski treneri najbolji na svijetu. Pa tko je u toj našoj neimaštini stvorio te silne reprezenta­tivce, zvijezde velikih klubova, nego hrvatski treneri. Od svih stranaca, pomak je napravio samo Kek.

Rijeka ima karakterne igrače

Sviđa vam se kako Slovenac radi u Rijeci? – Zatekao je Rijeku u borbi za ostanak, a onda, zahvaljuju­ći dobroj organizaci­ji kluba, predsjedni­kovu angažmanu i ulaganjima, napravio respektabi­lnu momčad. Kod Keka se zna red; svatko ima slobodu u igri, ali svi ti igrači, očito karakterni dečki, i te kako su svjesni da moraju igrati i u obrani. Usto, imaju izvanserij­skog igrača Andrijašev­ića koji se uvijek pojavi u odlučujući­m trenucima i rješava utakmice. Mršić uočava i jednu malu nelogičnos­t u Rijekinim redovima. – Grad od 190 tisuća stanovnika, a nemaju ni jednoga domaćeg igrača u momčadi. Malo me to čudi... Joan Carillo? – Svi su stranci, predsjedni­k, sportski direktor, trener. Znam da žele najbolje klubu, ali su očito ograničeni novcem. Hajduk ima publiku kakvu nema nitko na svijetu i ona zaslužuje puno više od borbe za treće mjesto. Nikad niste dobili priliku u Hajduku? – Nisam, ni u Rijeci, ni u Dinamu, a svojim sam radom i rezultatim­a zaslužio da vodim najveće hrvatske klubove. Najviše sam ipak bio ogorčen kada mi nisu dali da vodim selekciju Prve hrvatske lige kada je igrala protiv hrvatske reprezenta­cije – zaključio je Stanko Mršić.

Žao mi je što igrači nisu stali iza mene, digli glasiće, ali i oni se boje za svoje ugovore

 ?? IVANA IVANOVIĆ/IXSELL ?? Najviše sam im zamjerio što nisam vodio selekciju Prve HNL protiv reprezenta­cije - kaže Stanko Mršić
IVANA IVANOVIĆ/IXSELL Najviše sam im zamjerio što nisam vodio selekciju Prve HNL protiv reprezenta­cije - kaže Stanko Mršić
 ??  ?? Od svih stranih trenera u 1. HNL pomak je napravio jedino slovenski trener, kaže Mršić
Od svih stranih trenera u 1. HNL pomak je napravio jedino slovenski trener, kaže Mršić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia