Večernji list - Hrvatska

Bowiejevi odvjetnici traže njegovu tajnu djecu

- (isg)

kali na aerodromu u Tasmaniji, bio je to trenutak sreće i odmah je postao naš – govori Sue. Kada je došao k njima, nije znao engleski jezik. Sporazumij­evali su se zagrljajim­a i često bi odlazili susjedima Indijcima koji su im pomagali s prijevodom. Nakon nekoliko godina postao je tipično australsko dijete iz više klase. Ipak, vukla ga je Indija i prava obitelj i često se pitao kako su. Sjećao se dijelova svog sela, a pretragom Google Eartha po vizurama sjećanja došao je do grada Khandwa i pomoć potražio u Facebook grupi ljudi iz tog grada. Članovi su mu otkrili da se selo koje traži zove Ganesha Talai. Jedanaest mjeseci poslije, te 2013., sjeo je u avion i otišao u Indiju. Došavši u rodno selo, točno se sjećao puta do svoje kuće iako je prošlo 26 godina.

Prekonzerv­ativna za Ameriku

– Majka me odmah prepoznala nakon toliko godina. Majka poput nje nikada ne bi mogla zaboraviti svoje dijete. I meni je slika njezina lica bila urezana u sjećanje – kaže Saroo. Njegova majka ne zna engleski, a Saroo je zaboravio hindski. I danas komunicira­ju dodirima i izrazima lica kako bi izrazili osjećaje. On, kad god uzmogne, odlazi u Indiju u posjet majci, bratu i sestri koje je tamo pronašao. Film “Lav” Saroo je pokazao biološkoj majci. Gledajući ga, plakala je. Razmišljao je dovesti je i na dodjelu Oscara, ali kaže: – Ona je vrlo konzervati­vna žena. Zna za Bollywood, ali nikada nije čula za Hollywood. Shvatio sam da bi za nju bilo previše da je iz Indije odvedem u Ameriku. S indijskom majkom Fatimom ima lijep odnos, a upoznao ju je i sa svojim posvojitel­jima iz Australije i kupio joj kuću. – Toliko mu toga želim reći, a ne mogu zbog jezika. Srce mi želi eksplodira­ti, ali što da radim? Samo se gledamo. On ima drugi život i prihvatila sam to. Sretna sam zbog njega – govori njegova biološka majka Fatima.

Britanski The Sun piše da odvjetnici Davida Bowieja pozivaju njegovu potencijal­nu djecu da se do svibnja jave zbog mogućnosti preuzimanj­a dijela njegova bogatstva. Tu aludiraju na njegov promiskuit­et. Službeno je otac sina Duncana i kćeri Lexi.

HELENA ŠOPAR osvanula je u američkom magazinu AS IF u kampanji snimljenoj u Novalji, a u koju su ukomponira­ni dijelovi paške nošnje

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia