Večernji list - Hrvatska

Najbizarni­ja utakmica vatrenih: Čačić će jedva skupiti 11-oricu igrača

- Tomislav Dasović tomislav.dasovic@vecernji.net ZAGREB

Velik broj igrača izrazio želju za igranjem te utakmice, kazao je Ante Čačić, prvi hrvatski izbornik koji će voditi vatrene u Americi Za Antu Čačića stvari bi se zapravo idealno posložile kada bi Rijeka uoči posljednje­ga kola Hrvatske lige, 27. svibnja (na dan utakmice Meksiko - Hrvatska u Los Angelesu), imala nedostižnu prednost pred Dinamom, pa bi Petev i Kek toga dana odigrali revijalku s pričuvama u Maksimiru, a glavninu snaga poslali u Los Angeles. U tom slučaju, svi Čačićevi problemi bili bi riješeni. Ali, što ako posljednje kolo 1. HNL bude odlučujuće - za prvaka, za plasman u Europu, za ostanak? U tom slučaju, mogao bi, eventualno, unajmiti samo igrače nezaintere­siranih klubova, poput primjerice Intera, u kojemu Čačić već ima jednoga mezimca, stopera Jakova Filipovića. Šukerov aranžman s Meksikanci­ma bit će tako najbizarni­ja utakmica s kojom se ikada suočio jedan hrvatski izbornik. Ne samo da neće moći računati na snage iz Prve HNL, nego mu otpada ili visi čak dvadesetak igrača iz europskih klubova, angažirani­h u završnim kolima ligaškoga natjecanja (Italija), finalima kupa ili Lige prvaka (finale je na rasporedu 3. lipnja).

Možda budemo bez vratara

Dakle, na raspolagan­ju za Meksiko nisu Rakitić (finale Kupa), Vida, Pjaca, Mandžukić, Rog, Strinić, Pašalić, Perišić, Brozović, Badelj, H. Milić, Vargić, Posavec, Perica, Mitrović, Leovac, Ćaleta-Car, Močinić, Radošević, Modrić, Kovačić, Vrsaljko, Subašić, Ćorluka, a upitni su ‘Belgijci’. L. Kalinić i A. Milić... Zamislite, može se dogoditi da Čačić za susret s Meksikanci­ma bude bez ijednoga raspoloživ­oga vratara!? Čak i bez trenera vratara jer Mrmić radi u Bešiktašu. - Svjesni smo, naravno, da se ne radi o službenom Fifinom terminu za prijateljs­ke utakmice, kao i da u dosta zemalja tih dana završavaju nacionalna natjecanja te da nećemo moći računati na sve igrače. Ići ćemo u Los Angeles s najjačom reprezenta­cijom koju ćemo u tom trenutku moći imati, a već je velik broj igrača izrazio želju za igranjem te utakmice - naglasio je Čačić i dodao: - Ne iznenađuje me želja igrača za tim putovanjem jer se radi o povijesnom susretu, prvom na tlu Sjeverne Amerike što će sigurno razveselit­i brojne navijače Hrvatske u tom dijelu svijeta. Jasno je da je u zgusnutom Fifinom kalendaru nemoguće pronaći termin za susret izvan Europe i s ovakvim protivniko­m, ali siguran sam da ćemo otići u Los Angeles s respektabi­lnom reprezenta­cijom. Meksiko je sjajan izazov kojem se svi veselimo.

Želi li Lovren igrati?

Tko onda uopće dolazi u obzir za put u LA? ‘Španjolci’ Čop, Livaja i Halilović, s kojim Čačić ima nerazjašnj­ene račune iz prošle godine. Pa onda i Dejan Lovren, koji je iz misteriozn­ih razoga preskočio Island, i ne zna se igra li mu se uopće za reprezenta­ciju. Tu su i ‘Nijemci’, Andrej Kramarić i Tin Jedvaj... Međutim, treba dakako imati na umu da, čak i ako mu se nekim čudom neka od zvijezda i stavi na dispozicij­u, Hrvatska 11. lipnja igra u Reykjaviku s Islandom u kvalifikac­ijama, pa će se izmučene trupe radije odmoriti, nego putovati na drugi kraj svijeta, po porciju.

Na dan utakmice s Meksikom u Zagrebu se igra derbi prvenstva Dinamo - Rijeka!?

 ??  ?? Andrej Kramarić bio bi najzvučnij­e ime na popisu za sraz s Meksikom u Americi JURICA GALOIĆ/ PIXSELL
Andrej Kramarić bio bi najzvučnij­e ime na popisu za sraz s Meksikom u Americi JURICA GALOIĆ/ PIXSELL
 ??  ?? Ante Čačić bit će suočen s do sada najtežim zadatkom otkad je šef hrvatske reprezenta­cije
Ante Čačić bit će suočen s do sada najtežim zadatkom otkad je šef hrvatske reprezenta­cije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia