Večernji list - Hrvatska

Nezaustavl­jivi Hodžić i Ćorić sa šest komada odveli modre u finale!

U prvoj polufinaln­oj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa, modri lakoćom pregazili nemoćne goste iz Splita (6:0)

-

Teško da momčad Splita u uzvratnoj utakmici može bilo što popraviti. Jednom od najvećih pobjeda u kupu, modri riješili sve nedoumice Nogometaši Dinama u prvoj su polufinaln­oj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa sa 6:0 pregazili Split. Nakon buke koja se digla oko suđenja u Vinkovcima, jedanaeste­rca kojeg je Damir Batinić dosudio za Dinamo u zadnjim minutama utakmice, igrači Dinama mogli su se ponovno okrenuti nogometu, kao i nogometaši Splita koji su popravili svoj bodovni status na početku proljetnog dijela prvenstva. Uvod u prvu polufinaln­u utakmicu bio je tužan, minutom šutnje za Zvjezdana Cvetkovića, bivšeg igrača Dinama, klupsku legendu iz generacije 1982.

Zagorac na vratima

Posljednji ispraćaj Zvjezdana Cvetkovića bit će danas u 15 sati na zagrebačko­m groblju Mirogoj. Naime, ždrijeb je u polufinalu Hrvatskoga nogometnog kupa spojio ove dvije momčadi koje ću uzvratni susret igrati 14. ožujka, no čini se da će to biti samo formalnost s obzirom na 6:0 pobjedu plavih nogometaša u jučerašnje­m susretu. Tako je Dinamo napravio veliki korak ka finalu koji će se u svibnju igrati u Varaždinu. Dinamov trener odlučio je promijenit­i sastav, na golu je bio Danijel Zagorac, vratar koji je do prošle sezone branio upravo u Splitu, od prve minute krenuli su Machado, Sammir, Guilherme, dok Soudani nije bio ni na klupi. Plavi su krenuli dobro, očekivano su napali i Hodžić je triput mogao biti strijelac u prvih 20 minuta. Najbolju priliku imao je u petoj minuti, no vratar Kukić je obranio, kao i kasniji pokušaj glavom, dok je novi udarac glavom otišao preko vratiju. Dinamo je poveo u 26. minuti, Antolić je pronašao Ćorića koji je iz blizine pogodio praznu mrežu, no mladi igrač Dinama bio je u zaleđu pa će sigurno opet biti priča o suđenju. Dinamova igra bila je nešto bolja nego u prijašnjim utakmicama, lako su plavi dolazili do suparničko­g šesnaester­ca, ali bi tu prečesto zapinjali, bez pravih rješenja, s previše komplicira­nja. No, otvorili su plavi put ka finalu kupa kad su stigli do drugog pogotka, na dobru prizemnu loptu Marcosa Guilhermea sjajno je, baš u stilu rasnog centarfora reagirao Armin Hodžić i tako nastavio svoju odličnu seriju golova koju je započeo na pripremama, a sad nastavio od početka ove sezone.

Gađali grede

Guilherme je potom ponovno pokazao da bi mogao biti pojačanje za Dinamo, lijepo je gađao suprotni gornji kut vratiju Splita, lopta je prošla pored same vratnice. Split je zaprijetio samo jednom, u posljednjo­j minuti prvog dijela kada je s 30 metara Mikulić izravno opalio prema vratima,

Utakmica je počela minutom šutnje za legendu modrih, Zvjezdana Cvetkovića

a vratar plavih uspio obraniti. U nastavku je udarac ponovno okušao Guilherme, no sad je taj njegov jaki udarac završio u prečki. Odbijenu loptu prsima je išao svom vrataru vratiti Josip Jurendić, osjetio je to i uletio Armin Hodžić te zabio svoj drugi pogodak u sinoćnjoj utakmici. Sammir je odigrao 60 minuta za plave i sad je to izgledalo već bolje, pokretljiv­ije, a znanje mu nikad nije bilo upitno. No, veliki dobitak mogao bi biti Marcos Guilherme, iako nije zabio, upisao je još jednu asistenci-

Veliki dobitak mogao bi biti Marcos Guilherme kojega su navijači ispratili pljeskom

ju u svom maksimirsk­om debiju. Nakon lijepog primanja na rubu šesnaester­ca, pogledao je gdje su mu suigrači i točno pronašao glavu Armina Hodžića koji je zabio svoj treći pogodak na ovoj utakmici, da je u sjajnoj formi pokazao je ovih hat-trickom, a da je Guilherme ‘pogodak’ pokazale su i maksimirsk­e tribine koje su ga ispratile pljeskom. Do kraja je svoj drugi pogodak upisao Ante Ćorića na asistencij­u Pavičića za 5:0, a Hodžić četvrti za konačnih 6:0 iz jedanaeste­rca i potvrdu puta u finale kupa.

 ??  ?? Ante Ćorić sjajno je odigrao protiv Splita
Ante Ćorić sjajno je odigrao protiv Splita
 ??  ?? Gordon Schildenfe­ld (desno)
Gordon Schildenfe­ld (desno)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia