Večernji list - Hrvatska

Rekao majci da stiže pa poginuo

Prijatelji Toni Fišer (22) i Željko Nićin (19) bili su nerazdvojn­i

- Branimir.bradaric@vecernji.net

Fišer i Nićin vraćali su se iz Vukovara te su stopirali. Stao im je Ivica Pelivan (44). Malo nakon toga sudarili su se s kamionom Branimir Bradarić Dvojica prijatelja iz Bršadina, sela pokraj Vukovara, i muškarac iz susjednog Nuštra poginuli su u nedjelju oko 22 sata na cesti između ova dva sela. Automobil vinkovački­h registarsk­ih oznaka zabio se u teretno vozilo srpskih registarsk­ih oznaka koje se kretalo u suprotnom smjeru. Od siline udara osobno je vozilo uništeno do neprepozna­tljivosti, o čemu su svjedočili dijelovi automobila razbacani po cesti i travi. Što je uzrok nesreće, za sada nije poznato, a policija je očevid radila i veći dio jučerašnje­g dana.

Često stopirali

Kako neslužbeno doznajemo, poginuli su Toni Fišer (22) i Željko Nićin (19), dvojica prijatelja koja su zajedno otišla i u smrt. Treći poginuli je Ivica Pelivan (44) iz Nuštra koji je i vozio automobil. Vozač teretnog vozila lakše je ozlijeđen. – Vozač teretnog vozila nije imao alkohola u krvi, a poslije obdukcije, koju je naložila tužiteljic­a, imat ćemo više informacij­a – kratko je rekao Domagoj Džigumović, glasnogovo­rnik PU vukovarsko-srijemske. Mještani Bršadina kažu da su Fišer i Nićin bili najbolji prijatelji te da su bili gotovo nerazdvojn­i. Često su zajedno i stopirali. U nedjelju su zajedno otišli do Vinkovaca u posjet Tonijevoj obitelji nakon čega su autostopom krenuli natrag. Poginuli su nekoliko stotina metara od svojih kuća.

Najteža nesreća dosad

– Željkova mama zvala ga je oko pola deset da pita gdje su i kada će kući. Rekao je da stopiraju i da nitko neće da stane. Nekoliko minuta poslije poginuo je. Bilo je to posljednji put da se čuju. Tek je počeo živjeti, a sada ga više nema. Tragedija – kažu nam susjedi Željka Nićina koji je lani završio Srednju strukovnu školu u Vukovaru. Planirao je na ljeto ići raditi na more, a aktivno je igrao i nogomet za mlađe kategorije jednoga obližnjeg kluba. Za sada je nepoznato jesu li Željko i Toni otprije poznavali Ivicu Pelivana ili im je on samo stao dok su stopirali na cesti. Pelivan je inače hrvatski ratni vojni invalid koji je živio s četvero djece i bolesnom majkom. Najmlađe mu dijete ima tek 2,5 godine. Nesreća koja se dogodila u nedjelju jedna je od najtežih nesreća koja se dosad dogodila u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon nesreće iz policije su priopćili i da se stanje na cestama u toj županiji pogoršalo. Od početka godine poginulo je pet osoba, tri više no lani u isto vrijeme.

Pelivan je bio ratni vojni invalid iza kojeg je ostalo četvero djece i bolesna majka

 ??  ?? O silini sudara svjedoči i smrskano vozilo u kojem su bili mladići i vozač. Uzroci nesreće još nisu poznati, a vozač kamiona lakše je ozlijeđen
O silini sudara svjedoči i smrskano vozilo u kojem su bili mladići i vozač. Uzroci nesreće još nisu poznati, a vozač kamiona lakše je ozlijeđen
 ?? FACEBOOK ?? Toni Fišer i Željko Nićin bili su najbolji prijatelji
FACEBOOK Toni Fišer i Željko Nićin bili su najbolji prijatelji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia