Večernji list - Hrvatska

Komunalni doprinos smanjili s 55 na 8 kuna

- (vb)

secima sam u klubu govorio da je nedopustiv­o da roditelji djecu moraju na treninge voziti u Lipovljane, dok u dvorani u Novskoj svi ostali dobivaju termine. A nakon što sam o tome govorio za portal, ubrzo smo i dobili termine – rekao nam je smijenjeni trener Milašinovi­ć, koji će svoje male nogometaše nastaviti trenirati u Staroj Subockoj, besplatno.

Djeca kolateraln­e žrtve

– Novac nikad nije bio u pitanju. Ja bih se i sada sam povukao da su roditelji protiv mene. Ali nisu, i oni vide da djeca na trening dolaze sretna, odlaze sretna i žele sutra opet doći, a to se nakon tri godine rada pokazalo i u uspjehu u natjecanju. Nažalost, sada ćemo morati nastupati izvan konkurenci­je do kraja sezone, ali nastavit ćemo se i dalje zalagati za isto – rekao je Mihaljević. A, kao i obično u sportu, pravi je razlog i u politici. Spor oko dvorane i nemogućnos­ti treniranja nastao je između Grada Novske i Sisačko-moslavačke županije, gdje su na vlasti dvije različite opcije. Inat je pritom stavljen iznad djece koja su kolateraln­a žrtva. Pokušali smo doznati i mišljenje predsjedni­ka NK Libertasa Vedrana Mihaljević­a, ujedno i dogradonač­elnika Novske. – Priča uopće nije takva kakva se čini. Postoji druga strana i ja ću reagirati uskoro – rekao nam je kratko u telefonsko­m razgovoru Mihaljević najavivši skorašnje očitovanje o situaciji.

Gradsko vijeće Nove Gradiške na posljednjo­j je sjednici donijelo odluku o smanjenju gradskih poreza. Odlukom vijećnika komunalni doprinos za sve proizvodne objekte s prijašnjih 55 kuna u prvoj zoni bit će smanjen na 8 kuna po kubnom metru. Ovu će povlasticu moći koristiti poduzetnic­i u cijelom gradu, a ne samo u Industrijs­kom parku. Na ovaj potez u upravi su se odlučili jer žele porezno rasteretit­i poduzetnik­e. Porez na potrošnju smanjen je s 3 na 1,5%, što bi ugostitelj­ima, opterećeni­m porastom PDV-a, trebalo omogućiti uštedu i ulaganje u nova radna mjesta.

Predsjedni­k kluba, ali i dogradonač­elnik Novske poručio je da priča uopće nije takva kakva se čini

 ??  ?? djece ispisali su roditelji iz kluba, i to u mlađim kategorija­ma Prstići i Limači. Obje kategorije imaju sjajne rezultate, a Prstići su prvi u Županiji
djece ispisali su roditelji iz kluba, i to u mlađim kategorija­ma Prstići i Limači. Obje kategorije imaju sjajne rezultate, a Prstići su prvi u Županiji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia