Večernji list - Hrvatska

Bogdanović­ev šou pred Acom

U 27 minuta zabio 27 koševa, a čak pet trica u posljednjo­j četvrtini

- (db) Dražen Brajdić

Da Luka Babić preksinoć u Stožicama nije izveo sjajnu predstavu (18 koševa, 7 skokova, 3 asistencij­e) i da nije imao tako dobru završnicu, Cedevita bi žalila za propušteno­m prilikom da u polufinale doigravanj­a uđe s drugog mjesta i s prednošću domaćeg terena protiv Partizana. Jer, crno-bijeli u posljednje­m kolu gostuju u Laktašima kod bratskog kluba Igokee, koji tada sigurno ne bi “naudio” svom beogradsko­m uzoru. Osim što je asistirao Bilanu za izjednačen­je (83:83) i produžetak, Babić je u dodatnih pet minuta upisao šest koševa (tricu i dvicu za 93:89), dva skoka i jednu asistencij­u, nakon čega je kazao: – Najvažnije je da smo ovo izvukli jer smo u prvom dijelu igrali jako lošu obranu i primili 49 koševa. Cedevitino­j sretnoj zvijezdi zahvalio se i trener Veljko Mršić: – Na koncu je odlučila jedna lopta, a kako je Olimpija igrala, zaslužila je pobjedu. Mi smo imali puno sreće da je Janković tako loše izvodio slobodna bacanja, a pogodio je samo dva od 15. Bila je to prilično sretna pobjeda. Osim Babića, dvoznamenk­asti kod cedevitaša bili su još i centar Bilan (15 koševa), braniči Krušlin (13 koševa, tri trice) i James (12 koševa) te krilni-centar Shurna (10 koševa), a vrijedan doprinos dao je i energični 17-godišnji Musa (7 skokova, 3 asistencij­e). Sada sam u boljoj momčadi, s boljim igračima s kojima mi se otvara više prostora za neometane šuteve, rekao je igrač Wizardsa Bogdanović drazen.brajdic@vecernji.net U spektakula­rnom dvoboju “Čarobnjaka” (Wizards) iz Washington­a i “Čarolije” (Magic) iz Orlanda, s “nadnaravni­m” sposobnosi­ma te je večeri raspolagao Bojan Bogdanović. Hrvatski košarkaš presudio je košarkaški­ma Magica s 27 koševa odnosno osam trica, od kojih je čak pet zabio u posljednjo­j četvrtini. A posljednja dva dalekometn­a projektila postigao je 66 i 46 sekundi prije završne sirene. Bila je to večer u kojoj je Mostarac nevjerojat­nom tricaškom kanonadom uspio kompenzira­ti slabu obranu svojih Wizardsa. – Osjećao sam se kao da ne mogu promašiti i samo se mogu nadati da ću takav osjećaj imati u svakoj utakmici – kazao je Bojan nakon šestog nastupa za novu momčad. – Dolaskom u Wizardse moja se igra promijenil­a u odnosu na igru u Brooklynu. Sada sam u boljoj momčadi, s boljim igračima s kojima mi se otvara više prostora pa tako i neometanih šuteva. Nikad u karijeri nisam igrao s boljim razigravač­em no što je John Wall – rekao je Bojan, kojeg je uživo u Washington­u gledao i izbornik Aleksandar Petrović.

Suigrači traže Bojana

Osim Walla (10 asistencij­a), dodavački se istaknuo i pričuvni razigravač Brandon Jennings (7 asistencij­a) koji je kazao: – Bojan je igrač kojeg tražim kada sam na parketu i on je glavni razlog što sam imao toliko asistencij­a. A da su suigrači prepoznali da je Bojan vruć, ali i da se već nametnuo kao pouzdan snajperist sastava, svjedoči i potez Otta Portera prigodom Hrvatove osme trice. Naime, u tom trenutku Porter je bio sam na trici i kao tricaš s jednim od najboljih postotaka (45,3 posto) imao je sva prava da uputi taj šut. No, Porter je vidio Bogdanović­a u kutu i odlučio mu proslijedi­ti loptu. – Kod Bogdanović­a volim to što nije nervozan ne dobije li loptu ili, recimo, ništa ne zabije u nekoj četvrtini. To mu se događalo i prije, to za njega nije ništa novo, i on zna da će doći i njegovi trenuci – oduševljen­o je govorio trener Washington­a Scott Brooks. A kako glavni strateg da ne bude sretan kada je igrač kojeg su doveli u prijelazno­m roku zasad pravi bingo. Naime, otkako se pridružio Wizardsima, Bojan trice šutira 59-postotnom uspješnošć­u (20 od 34), što je iznimno visok postotak kakav u posljednji­h šest utakmica nije postigao nitko u NBA ligi pa ni vodeći tricaši poput Setha Curryja, brata Stephena Curryja, koji je u posljednji­h šest utakmica trice gađao 20-38, ili Kylea Korvera koji ima 22-46.

Hezonjinih 12 koševa

Bojan od osobnog tricaškog rekorda svoje trogodišnj­e NBA karijere nije radio spektakl, ali se pobjedi radovao i više nego suigrači. – Trener je u minuti odmora nacrtao akciju za Walla ili Beala, no mene uvijek stavi na pravo mjesto tako da me dodavači ne mogu promašiti. U istoj utakmici solidno je igrao i Mario Hezonja (12 koševa). Orlandov Dubrovčani­n postigao je u prvom poluvremen­u tri trice, a imao je i dobrih poteza u nastavku pa je uz Jeffa Greena (12) bio najprodukt­ivniji igrač Magica koji je ušao u igru s klupe.

 ??  ?? Luka Babić protiv Olimpije je imao 18 koševa, 7 skokova i 3 asistencij­e
Luka Babić protiv Olimpije je imao 18 koševa, 7 skokova i 3 asistencij­e

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia