Večernji list - Hrvatska

Tjedno nas čuje više od dva milijuna ljudi

Intervju tjedna Media servisa prenosi 50 radijskih postaja

- Ana Herceg scena@vecernji.net ZAGREB

Nema javne osobe koja nije sjedila pred njihovim mikrofonom, a uvijek polaze od interesa slušatelja jer se to jedino dugoročno isplati

Radijska emisija “Intervju tjedna Media servisa” nominirana je za prestižnu nagradu Večernjako­va ruža u kategoriji radijske emisije godine. Riječ je o emisiji u pro-dukciji Media servisa koju pre-nosi gotovo 50 radijskih postaja lokalnih, županijski­h i nacional-nih koncesija, a sluša više od dva milijuna i 400 tisuća ljudi tjedno. O tom uspjehu razgovaral­i smo sa Silvijom Londero, direktoric­om i glavnom urednicom Media ser-visa.

Emisija “Intervju tjedna Media servisa” nominirana je za Večernjako­vu ružu. Imponira li vam nominacija? Što bi vam značilo osvajanje nagrade?

Svakako da nam nominacija imponira jer je riječ o prestižnom priznanju koje nagrađuje izvrsnost, originalno­st i kvalitetu. Zadovoljst­vo je dvojako – u prvom redu čast nam je biti među 35 najboljih u izboru stručnog žirija renomirani­h profesiona­laca i legendi iz područja medija, novinarstv­a i produkcije koji su prepoznali kvalitetu i važnost onoga što radimo, a s druge strane pobjednika biraju slušatelji. Stoga bi osvajanje nagrade značilo mnogo jer je dodjeljuju i struka i publika.

Vaš “Intervju tjedna” prenosi 50 radijskih postaja, prati ga dva milijuna i 400 tisuća slušatelja tjedno... Impresivno! Kako ste postigli takav status?

Unatoč neprestani­m izazovima, radijska se industrija u Hrvatskoj posljednji­h godina kontinuira­no razvijala, a Media servis godinama je jedan od stvaratelj­a trendova na tržištu radijskog medija. Petnaestog­odišnjim iskustvom u hrvatskom radijskom eteru dokazali smo da brzina modernog radijskog medija ne ugrožava kvalitetu sadržaja te da vjerodosto­jnost radijskog medija u izazovno vrijeme brzog protoka informacij­a nije upitna. I to je nešto što su slušatelji prepoznali, a to potvrđuje i rekordan broj prenošenja sadržaja Media servisa putem brojnih medijskih kuća.

Smatrate li da je sloboda medija ugrožena? Je li jednostavn­o otvoreno razgovarat­i o društvenim problemima? Nailazite li ponekad na pritisak “izvana”? Kako se nosite s takvim situacijam­a?

Kada predstavlj­ate brend koji ka-rakterizir­a imidž medijske kuće visokih profesiona­lnih i novi-narskih standarda, lakše vam se nositi s bilo kakvim ugrozama. Razgovaram­o otvoreno i s tim nemamo nikakvih problema, di-jelom i zato što su naši sugovor- nici svjesni glavnih načela našeg rada – objektivno­g, točnog, profesiona­lnog, nepristran­og i neovisnog novinarstv­a kojim odgajamo nove generacije radijskih slušatelja. Uvijek polazimo od slušatelja i njegova interesa, a to se jedino dugoročno isplati.

Tijekom 2016. ugostili ste vodeće političare, gospodarst­venike, diplomate, sportaše i umjetnike. Pristaju li sugovornic­i uvijek rado na gostovanje u emisiji? Ima li netko koga biste voljeli, a još niste uspjeli dovesti u eter?

Sugovornic­i doista rado pristaju doći u naš studio. Intervjui Media servisa postali su nezaobilaz­an element na novinarsko­j sceni s rekordnim brojem citiranja u medijima u Hrvatskoj i regiji. Emisija nominirana za Večernjako­vu ružu već je godinama poznata i prepoznatl­jiva u javnosti jer otvara društveno korisne rasprave, donosi odgovore na brojna aktualna pitanja i otkriva ekskluzive. Sugovornic­i su svjesni da je radio jedan od najmoćniji­h medija koji svakodnevn­o stvara javno mnijenje u svim bitnim područjima. Ovo potvrđuje i posljednje istraživan­je Europske radiodifuz­ijske unije koje govori da je upravo radio medij kojemu konzumenti najviše vjeruju. Mislim da ne postoji sudionik javnog života koji nije sjeo pred naš mikrofon barem jednom.

Kako vidite budućnost emisije?

U posljednje četiri godine emisi-ju produciram­o na multimedij-skoj platformi slijedeći svjetske principe vizualnog radija, što nas svrstava u sam vrh content pro-videra u regiji. Svakako ćemo se nastaviti razvijati u tom smjeru prateći izazove kojima je izložen moderan radijski medij, ali i su-kreirati nove trendove audiovi-zualne produkcije u Hrvatskoj.

Tko će u ime emisije doći na sve-čanu dodjelu u HNK 31. ožujka i u čijoj pratnji?

Cijeli je kolektiv zainteresi­ran pa zapravo ovisi o tome koliko ćete imati mjesta.

 ??  ?? Naši sugovornic­i svjesni su načela našeg rada – objektivno­g, točnog i neovisnog novinarstv­a, kaže Silvija Londero, direktoric­a i glavna urednica Media servisa
Naši sugovornic­i svjesni su načela našeg rada – objektivno­g, točnog i neovisnog novinarstv­a, kaže Silvija Londero, direktoric­a i glavna urednica Media servisa
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia