Večernji list - Hrvatska

Kek: Ujedinili smo Hajduk i Dinamo protiv nas, to nam je privilegij

- karlo.ledinski@vecernji.net Karlo Ledinski

Stvorili smo navijačku euforiju u gradu, jer u Rijeci se o nogometu priča na svakom koraku, iako se bliže izbori, kaže slovenski stručnjak Matjaž Kek vodio je Rijeku u 15 Jadranskih derbija, od čega je protiv Hajduka slavio na deset utakmica, a pet remizirao. Za poraz još ne zna, ali slovenskog trenera ta statistika nimalo ne zavarava pred današnji dvoboj u Poljudu (17 sati), gdje vodeća Rijeka brani šest bodova prednosti pred jedinim konkurento­m za naslov Dinamom. – Te su brojke lijepe za medije i almanahe, ali meni ništa ne znače. Znam samo da nas u Splitu čeka teško i zahtjevno gostovanje. Hajduk je uvijek Hajduk. Mi ćemo protiv njega ući s otvorenim gardom, agresivno i taktički disciplini­rano, s brzom transforma­cijom – poručio je Kek. Hajduk je inače pred Jadranske derbije slao poruke da Rijeka nema što tražiti u Splitu, ali sada su na Poljudu promijenil­i retoriku?

Nismo imuni na euforiju

– Oni znaju piliti naopako. Normalno da su sada svima sada puna usta bombona i svi nas guraju u ulogu favorita, ali tko se može smatrati favoritom na Poljudu. Ne razmišljam­o o tome, već samo kako odigrati kvalitetno. Tu moraš biti 100, 120 posto unutra, koncentrir­an, agresivan, spreman na duel igru, kupiti odbijance. Ambijent će biti za poželjeti. Grotlo Poljuda je izazov za svakog nogometaša. U Splitu će Riječane pratiti nikad brojnija navijačka ekspedicij­a? – Nama, koji smo to pokrenuli sve skupa je to fantastičn­o, prije svega igračima, jer oni su najzaslužn­iji. Naravno da ne možemo ostati imuni na navijačku euforiju u gradu u kojem se o nogometu govori na svakom koraku iako se bliže izbori. To nam je najveće priznanje i napravit ćemo sve da zadovoljim­o naše brojne navijače u Splitu. Pomalo je paradoksal­no da je Rijeka svojim uspjesima uspjela ujediniti sjever i jug, ali – kontra Rijeke? – To je najbolje, kada isprovocir­aš i jedne i druge. Govorio sam da nije jednostavn­o kada se smjestiš između sjevera i juga. Sada ta priča dobiva konkretne obrise, ali mi razmišljam­o o sebi – zaključio je Kek.

Carrillo: Rijeka nije favorit

Slovenski trener bori se za naslov, a španjolski stručnjak na klupi Hajduka Joan Carrillo vjerojatno se bori za opstanak na klupi, jer navijači neće još dugo trpjeti lošu igru i rezultate. – Ne bojim se ničega... Zapravo

Carrillo: Uopće ne razmišljam o otkazu, već o tome da pobijedimo Rijeku

samo jedne stvari, ali to neću reći. Ne razmišljam o otkazu, zadovoljan sam ovdje, profesiona­lac sam i ne gledam negativno. To je moja vodilja u životu. Plaćen sam da prikažem da idemo na bolje. Svjestan sam da su mediji kritični prema meni i igračima, ali igrači su dužni pokazati i dokazati da im je čast nositi dres Hajduka – poručio je Carrillo i dodao: – Mnogi to tvrde, ali ja se ne slažem s konstataci­jom da je Rijeka favorit. Odlična su momčad i nisu izgubili ni jednu utakmicu ove sezone, ali igramo pred našim navijačima, a u tim uvjetima je malo tko favorit na Poljudu. Neki misle da bi Carrillo trebao promijenit­i vratara Stipicu, koji nije bio presiguran protiv Osijeka. – Imam trenera golmana koji će odlučiti. Pogreške nisu samo njegove, krivnja je malo šira, i radimo na tome da takve pogreške ne ponavljamo – kaže Carrillo.

 ??  ?? Posljednji dvoboj protiv Hajduka Riječani su dobili 2:1 u studenom na Rujevici
Posljednji dvoboj protiv Hajduka Riječani su dobili 2:1 u studenom na Rujevici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia