Večernji list - Hrvatska

Lešković: NBA prvak bit će Cleveland, a HNL-a Dinamo

Lešković će se navodno naći na Čačićevu popisu za Ukrajinu

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Sat vremena nakon utakmice Barce i PSG-a nisam mogao zaspati. Navijao sam za PSG, a ne krivim Emerija IVAJLO PETEV trener Dinama Volim NBA ligu, najdraži mi je igrač Derrick Rose (na slici), a pratim i naše igrače, gledam, ako nije prekasno, po noći MARKO LEŠKOVIĆ o NBA ligi

Svi, pa i Real i Barcelona, gube bodove, zasad Rijeka ne gubi. Ali daleko je kraj, dvaput međusobno igramo i tu će se sve riješiti – veli Petev Dinamo bi, kad bi se sudilo prema polufinalu kup-susreta sa Splitom u kojem je bilo 6:0, protiv te iste momčadi i u prvenstvu trebao imati rutinski posao. – Ma zaboravimo to, ovo je potpuno nova utakmica, drukčija utakmica u kojoj će Split biti čvršći. I ne, nemam namjeru nikoga odmarati, pa i ova utakmica donosi tri boda kao i svaka druga – kazao je trener Dinama Ivajlo Petev koji nije želio odgovoriti na pitanje hoće li navijati za Hajduk protiv Rijeke.

Petev neće odmarati

– Utakmicu ću gledati, ali ne želim razgovarat­i o drugima, zanima me moja momčad. Ako Rijeka i dobije, sve će ostati isto. Gdje će kiksati? Svi, pa i Real i Barcelona, gube bodove, Rijeka zasad ne gubi. Ali dugo je prvenstvo, imamo dvije međusobne utakmice i tu će se sve riješiti. Da bi bio prvak, moraš pobjeđivat­i i ostale, ali i izravne konkurente – zaključio je Petev te se zadržao u razgovoru o utakmici Barcelone i PSG-a. – Sat vremena nakon toga nisam mogao zaspati, pa takva se utakmica dogodi jednom u 50 godina. Navijao sam za PSG, ali to ti je nogomet. Zašto bi trebalo smijeniti trenera PSG-a? Pa nije on promašio one prilike Di Marije i Cavanija – zaključio je Petev koji će danas izvesti najjaču momčad. U njoj je svakako Marko Lešković, stoper koji se na pripremama izborio za udarnu postavu i to mjesto više ne ispušta. – Napokon sam potpuno zdrav, odradio sam pripreme kako treba i sad idemo dalje pobjeđivat­i do kraja. Brzo će i međusobni susret na Rujevici, pokušat ćemo u taj sraz ući sa što manjom bodovnom razlikom. Zbog ozljede sam propustio puno toga u prošloj godini, ali nije me pokolebalo. Nisam bio sretan, ali u sportu ne možeš pobjeći ni od toga – veli Lešković. S obzirom na to da ste došli iz Rijeke, pitaju li vas suigrači u Dinamu o Riječanima? – Daleko je još do te utakmice, ali zanima ih iako se svi međusobno jako dobro poznajemo pa ne moram ništa posebno objašnjava­ti. Lešković se s upravom Rijeke nije rastao uz cvijeće i poljupce.

Nemam ništa protiv Rijeke

– U Rijeci sam proveo krasno vrijeme, istina da se s upravom nisam rastao na lijep način, ali o suigračima, gradu i ljudima mogu reći samo sve najljepše. Nemam baš ništa protiv Rijeke iako je moglo sve ispasti ljepše, a u detalje ne bih, sretan sam sad u Dinamu. Marko bi trebao dobiti i poziv izbornika Čačića za kvalifikac­ijsku utakmicu s Ukrajinom u Zagrebu. – Najvažnije je da dobro igram za Dinamo, ostalo će doći, pa tako pozivi i za druge igrače, nadam se i za mene – kazao je Lešković koji jako voli NBA, prati ga stalno, a najdraži igrač mu je Derrick Rose. – Pratim kad god mogu, doduše sad kad nam je sezona malo manje jer su utakmice kasno noću, a moram spavati. Rose mi je sad prešao u Knickse i ne guraju baš dobro. Pratim i ove naše dečke u NBA ligi koliko stignem, ako je kasno po noći, onda ujutro pogledam kakvi su rezultati i učinci. I tko će biti prvak? – Teško je prognozira­ti, ali čini mi se da bi mogao Cleveland. Oni u NBA, a Dinamo u HNL-u! – zaključio je Lešković.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Standardan Lešković se na pripremama izborio za mjesto u prvom sastavu i tu poziciju više nije ispustio
Standardan Lešković se na pripremama izborio za mjesto u prvom sastavu i tu poziciju više nije ispustio

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia