Večernji list - Hrvatska

Radio je zaraza i posao koji ne može raditi svatko

Adrenalins­ka ovisnica Jadranka Nišević već 20 godina vodi kultnu istarsku emisiju “AT klub”

- Danijela Goreta scena@vecernji.net ZAGREB

Ne postoji hrvatski estradni umjetnik koji nije bio njezin gost, a i sam Gibonni njezinu emisiju bira za promociju svojih pet posljednji­h albuma

Voditeljic­a Jadranka Nišević nominirana je za Večernjako­vu ružu u kategoriji radijske osobe godine. Njezina emisija “AT klub” emitira se posljednja tri desetljeća i najslušani­ji je program u Puli, ali i cijeloj Istri. Srijedom uređuje emisiju “Škovacera” u kojoj se slušatelji žale na probleme, a ona pomaže, u “AT klubu” uveseljava ih dobrom glazbom, emisijom “Kutak za cvjetni trenutak” pomaže im da uljepšaju dom, a u “Radiodegus­taciji” otkriva kako konzumirat­i najbolje što Istra nudi.

Koga ćete povesti u HNK na dodjelu Večernjako­ve ruže?

Najsretnij­a bih bila da na dodjelu mogu povesti mamu, ali na moju veliku žalost preminula je ovog Božića. Tuga je tim veća jer više nemam nikoga od rodbine. No na moju radost, puno dragih prijatelja bilo mi je poput obitelji u teškim danima koje sam proživljav­ala. Od svih tih dragih ljudi na dodjelu bih najradije povela najbolju prijatelji­cu od djetinjstv­a, Dianu. Ona živi u Rimu, već je kupila avionsku kartu i bit će mi pratnja.

“AT klub” najslušani­ja je emisija u Istri. U čemu je tajna uspjeha?

Ima status kultne emisije. Sluša se prije svega zbog dobre glazbe, a namijenjen­a je svim generacija­ma. Emisija svakodnevn­o donosi val pozitive u domove slušatelja iz četiriju županija te susjedne Slovenije i Italije. Otkad se može slušati putem interneta, javljaju se slušatelji iz cijeloga svijeta. Ne postoje hrvatski estradni umjetnici koji nisu bili naši gosti. Koliko smo kvalitetni, potvrđuje i činjenica da je Gibonni za promoviran­je svojih posljednji­h pet albuma u Istri odabrao upravo emisiju “AT klub”.

Emisija je i najdugovje­čnija na Radio Puli, a vi na njoj radite gotovo 20 godina. Radite li s istim entuzijazm­om kao na početku?

Radio je zaraza, najljepši posao na svijetu na koji možete doći nenašminka­ni. Vjerujem da svaki čovjek ima zanimljivu priču, samo ga treba znati potaknuti da je podijeli sa svijetom. Ne može na radiju raditi baš svatko. Radio nije medij na koji možete doći s ulice, sjesti za mikrofon i napraviti genijalnu emisiju. To je zabluda. Naučila sam da je kvalitetan rad u eteru spoj znanja i iskustva, ali i duhovitost­i, empatije i obzira koji se ne daju tako lako naučiti. Nema boljeg osjećaja od onog kada dobijete informacij­u od slušatelja da ste ih razveselil­i ili nečemu naučili.

Nedavno ste ozlijedili ruku i trenutačno ste na bolovanju.

Adrenalins­ka sam ovisnica. Skočila sam padobranom, ronila s bocama po cijelom svijetu, vozim motore od djetinjstv­a, a posljednji je Harley Davidson Iron 883. Ipak, moja najveća ljubav je jahanje. Ozlijedila sam ruku jašući u galopu Istrom. Najbolji način opuštanja mi je jahanje. Neopisiva je sloboda i snaga koju osjetiš, iako jahanje može biti i opasno. Na sreću, nisam ništa slomila i ozljeda neće biti trajna.

Na dodjelu nagrade 31. ožujka u HNK vodi prijatelji­cu koja za tu priliku dolazi iz Rima

 ??  ?? Dugogodišn­je iskustvo Kvalitetan rad u eteru spoj je empatije, znanja i duhovitost­i
Dugogodišn­je iskustvo Kvalitetan rad u eteru spoj je empatije, znanja i duhovitost­i

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia