Večernji list - Hrvatska

Tucak: Prvi igramo u Vukovaru! To je čast

U gradnju novog zatvorenog bazena u gradu heroju uloženo 65 milijuna kuna

- Branimir Bradarić branimir.bradaric@vecernji.net VUKOVAR

U novi kompleks ugrađena je najmoderni­ja oprema tako da Vukovar može ugostiti i jaka plivačka natjecanja

Svega dva tjedna od svečanoga otvaranja novosagrađ­enoga zatvorenog bazena Vukovar će biti domaćin utakmice vaterpolsk­e Svjetske lige između Hrvatske i Francuske. Karte za utakmicu rasprodane su u dva sata pa će više od 700 gledatelja, koliki je i kapacitet bazena, imati prilike uživati u igri hrvatskih vaterpolis­ta koji su aktualni svjetski i olimpijski viceprvaci.

Uzvratiti Francuzima

– Izuzetna nam je čast da je hrvatska vaterpolsk­a reprezenta­cija prva seniorska nacionalna selekcija koja će u Vukovaru odigrati jednu svoju službenu utakmicu. Drago nam je i da ćemo biti prvi koji će zaigrati u ovom prelijepom objektu – rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak. Za današnje suparnike, reprezenta­ciju Francuske, kaže kako se radi o kvalitetno­j reprezenta­ciji koja dolazi u najjačem sastavu i želi svakako pobijediti. Podsjetio je i kako nas je Francuska pobijedila na OI u Riju te kako će ovo biti prava prilika za revanš, ali i dodatni motiv za pobjedu. – Francuska je svakako kvalitetna, ali dolazimo s 13 najboljih igrača koje Hrvatska ima – istaknuo je Tucak koji je i sam bio hrvatski branitelj. U ratno vrijeme ne želi se vraćati, no ističe kako je Vukovar zaslužio biti domaćin jedne ovakve utakmice. S reprezenta­tivcima je posjetio i Memorijaln­o groblje žrtava iz Domovinsko­ga rata gdje su položili vijenac za sve poginule i nestale branitelje i civile. – Neki od igrača nisu nikada bili u Vukovaru i ovo je prilika da se upoznaju s gradom i njegovom prošlosti. Vukovar je grad heroj koji je zadužio Hrvatsku. Zaslužio je da ljudima vratimo osmijeh na lice i da za vrijeme i poslije utakmice budu sretni. To je po meni i smisao sporta – naglasio je Tucak. I reprezenta­tivci su zadovoljni i jedva čekaju početak utakmice. – Jedva čekamo utakmicu. Sigurni smo kako će gledatelji biti zadovoljni viđenim, ali i rezultatom. Spremni smo za velike stvari i mislim da se od hrvatske vaterpolsk­e reprezenta­cije u budućnosti mogu očekivati velike stvari, pa i najsjajnij­e medalje – rekao je reprezenta­tivac Luka Lončar.

Priprema za velike domete

S njim se slaže i izbornik Tucak navodeći kako će prva prilika za zlato biti već na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti koje se igra u srpnju ove godine. I tamo će nam najveći suparnici biti Mađarska, Srbija, Crna Gora... Tucak se nada da će i novi bazen biti mjesto razvijanja vaterpola i plivanja jer samo će tada bazen ostvariti svrhu zbog koje je sagrađen. Inače, vukovarski bazen trenutačno je najmoderni­ji bazen u Hrvatskoj. U njegovu gradnju uloženo je više od 65 milijuna kuna (bez PDV-a). U njega je instaliran­a najmoderni­ja oprema pa može ugostiti i svjetska plivačka natjecanja. Ima LCD semafor površine 12 kvadrata, dvije saune, restoran, kafić, fitness centar, poslovne prostore...

Novi bazen svakako omogućuje da se djeca iz Vukovara kvalitetno bave sportom

 ?? DAVOR JAVOROVIĆ/PIXSELL ?? Izbornik Tucak s reprezenta­tivcima jučer u Vukovaru
DAVOR JAVOROVIĆ/PIXSELL Izbornik Tucak s reprezenta­tivcima jučer u Vukovaru

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia