Večernji list - Hrvatska

Ja sam zabavno ozbiljan i lepršavo oštar

Takav je Yammat FM koji sam osnovao nakon “zaraze” Omladinski­m radijem

- Scena@vecernji.net

Demokratič­nost izvrsnosti, to je kriterij za domaću glazbu, poručuje voditelj kojeg slušamo – i volimo – već 33 godine Danijela Goreta Dobro poznato ime radijskim slušatelji­ma, a pogotovo onima koji redovito slušaju Yammat FM jest Siniša Švec, koji petkom s Milanom Pehom vodi “Službeni početak vikenda”, a ponedjeljk­om navečer i srijedom poslijepod­ne uživamo u njegovu istančanom glazbenom odabiru. Švec je obilježio najbolje godine legendarne Stojedinic­e, a prepoznatl­jiv je i po karakteris­tičnom glasu i jedinstven­om načinu vođenja emisija u kojima nerijetko komentira različite društvene i političke teme. Iako je prije samo dvije godine, uz Alena Balena i Milana Peha, pokrenuo Yammat FM, kaže da su sada na pravom putu prema stvaranju radija kakav su zamišljali kada su počeli zajednički projekt.

Iza sebe imate dugogodišn­ju radijsku karijeru. Je li vas oduvijek privlačio radio kao medij?

Da, karijera, ako to možemo nazvati karijerom, ušla je u 33. godinu. Bilo je tu svega, od nespretnih početaka do najslušani­jeg jutarnjeg programa pri kraju devedeseti­h i početkom novog milenija, preko propasti jednog, nekada najvažnije­g medija na ovim prostorima do stvaranja novog radija. Rekao bih da sam ostao uhvaćen u magiji radija onog trenutka kada sam prvi put, negdje početkom 1985., kročio u potkrovlje Omladinsko­g radija. Danas, 33 godine poslije, počeo sam nešto novo. Ironično, opet sam u potkrovlju, jer Yammat FM se nalazi u “potkrovlju” Laube, kuće za ljude i umjetnost.

Kako biste opisali Yammat FM? Po čemu se izdvaja od ostalih radioposta­ja?

Imamo neki novi “drive”, pokazali smo da ne treba biti upregnut u jaram mantre jednih te istih pre- gorenih hitova. Imamo iskusne ljude kojima dodatni poticaj daju mlađe kolegice i kolege, a njihova mladost i elan dodatno šarmiraju eter i slušatelje.

Koji je dugoročan cilj Yammat FM-a? Kako planirate zadržati slušatelje?

Želimo dodatno poraditi na vjerodosto­jnosti informacij­a koje plasiramo, želimo biti najzabavni­je ozbiljni i lepršavo oštri kada su u pitanju stvari od općeg interesa. Želimo ozbiljnost koju smo pokazali prilikom realizacij­e Yammatova projekata, a to su našoj publici i gradu Zagrebu darovani koncerti Marca Almonda i grupe ABC, te medijsko povezivanj­e i emitiranje programa iz prijestoln­ica EU (odrađeni Kopenhagen, Berlin i za nekoliko dana Stockholm).

Što bi za vas značilo osvojiti Večernjako­vu ružu?

Lijepo bi bilo odšetati kući s priznanjem koje potvrđuje da je tvoj trud zapažen i da ga cijene slušatelji. No ako Ruža odšeta u nečije tuđe, nemirne al’ sretnije ruke, bit će mi drago, jer zaslužiti nominaciju i biti među odabranima privilegij je i zadovoljst­vo.

 ?? DAVOR VIŠNJIĆ/ PIXSELL ?? Važni kriteriji: Kriterij je izvrsnost, originalno­st, poruka i osjećaj, kaže Švec za izbor glazbe, ali te riječi dobro opisuju i njega samog
DAVOR VIŠNJIĆ/ PIXSELL Važni kriteriji: Kriterij je izvrsnost, originalno­st, poruka i osjećaj, kaže Švec za izbor glazbe, ali te riječi dobro opisuju i njega samog
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia