Večernji list - Hrvatska

Hoće li novi šef HTZ-a doći s juga?

S Obuljenom bi se Dalmacija vratila u vrh turističke vlasti

- radmila.kovacevic@vecernji.net Radmila Kovačević

Martina Bienenfeld navodno se zahvalila, a upućeni kažu da Dubrovčani­n Dubravko Obuljen ima veće izglede od Katarine Miličević

Desetak jakih imena u turizmu sprema se javiti na natječaj za direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, prema izjavi ministra Garija Cappellija, ali kuloari zasad vrte samo tri. Je li među “trojcem”, u kojem se spominju direktoric­a Turističke zajednice Zagreba Martina Bienenfeld, znanstveni­ca iz Instituta za turizam Katarina Miličević i zamjenik župana Dubrovačko-neretvansk­e županije Davor- ko Obuljen, uistinu budući direktor HTZ-a? Natječaj će danas biti objavljen u Narodnim novinama, a do odluke treba pričekati 30 dana. Posljednji­h dana, pak, sve više dobro upućenih sugovornik­a izbor sužava na – treće ime u nizu.

Podrška stranke

Direktoric­a Turističke zajednice Zagreba Martina Bienenfeld, koju bi na čelu HTZ-a volio vidjeti i sam premijer, navodno se zahvalila. Široj javnosti relativno nepoznata Katarina Miličević, mimo znanstveno­g pedigrea i doktorata iz brendiranj­a destinacij­a, ne može se pohvaliti vidljivim rezultatim­a poput direktoric­a zagrebačko­g TZ-a, a ni širom podrškom, pa joj turistički kuloari ne daju puno izgleda. Za razliku, hadezeovac Obuljen ima iskustvo na rukovoi dećim pozicijama u turizmu, ima i podršku stranke, a zadovoljio bi i dulje vrijeme narušenu regionalnu ravnotežu. Od vremena ministrice Pave Župan Rusković i dugovječno­g direktora HTZ-a Nike Bulića Dalmacija praktički nema svog čovjeka u vrhu turističke vlasti. Višegodišn­ju dominaciju Istrana dokinuo je tek ministar Cappelli iz Malog Lošinja, ali, složni su Dalmatinci, vrhunskih turistički­h kadrova ima i na potezu Zadar – Dubrovnik. – Nije mjesto rođenja presudno, ali, znate kako je, ono obilježi čovjeka, jasniji su mu problemi potrebe njegove regije. Za Dubrovnik se, s druge strane, misli kako mu dobro ide i da mu ništa posebno ne treba. Ali, bilo bi vrijeme da opet malo dobije na značenju. Obuljen bi bio dobro rješenje, razumije turizam, pristojan je, kulturan – hvale svog dožupana dubrovački turistički radnici.

Bavi se ugostitelj­stvom

Inače, Davorko Obuljen, bivši predsjedni­k uprave Hotela Maestrali, a od 2013. zamjenik župana Nikole Dobroslavi­ća, od lani je i član Sabora Hrvatske turističke zajednice. Dubrovčani pričaju da se paralelno s dožupanski­m poslom bavi i ugostitelj­stvom. Našim sugovornic­ima nije poznato ima li s ministrico­m kulture išta više od zajedničko­g prezimena.

Razumije turizam, pristojan je, kulturan u ophođenju, hvale ga Dubrovčani

 ??  ?? Natječaj raspisan, vrte se tri imena:
Natječaj raspisan, vrte se tri imena:
 ??  ?? Katarina Miličević, Davorko Obuljen i Martina Bienenfeld
Katarina Miličević, Davorko Obuljen i Martina Bienenfeld
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia