Večernji list - Hrvatska

Zekić: Nije me briga za Dinamo i Rijeku, želim treće mjesto

U Dinamu sam bio nesretne sezone 2004./2005., nije to bila lijepa epizoda, puno se toga lošeg poklopilo, prisjetio se Zoran Zekić

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net

Kad se pogleda igrački životopis Zorana Zekića, teško je naći puno igrača koji su iskušali toliko sredina, od svog Osijeka preko Cibalije, Pfullendor­fa, Otoka, Sarajeva, dvaput Kamena Ingrada, Zadra, dvaput Intera, Dinama, Rijeke, ponovno Cibalije, pa Istre, Segeste, sve do Moslavine, Lučkog i Maksimira u kojem je završio karijeru i počeo s trenerskim poslom. – Tri trenerske godine u Maksimiru puno su mi značile, puno improvizac­ije, ne znaš hoćeš li imati teren za trening, hoće li doći deset ili 20 igrača. Onda sam dobio priliku u moldavskom Sheriffu, tamo sam prvo bio u U15, pa u B momčadi, pa sportski direktor i na kraju trener. Osvojili smo kup, borili se za naslov – pričao nam je Zekić koji se potom i trenerski vratio u svoj Osijek. I nakon prve teške godine, bijelo-plavi su sad u pravoj renesansi. I takvi dolaze u subotu u Maksimir na dvoboj s Dinamom.

Novac je sve pokrenuo

– Ja sam uvijek spreman, samo da i igrači budu spremni – kaže Zekić koji je pokušao objasniti kako se Osijek tako uzdigao. – Dobri smo, ali mogli bismo biti i bolji, no i lošiji, iako nitko nije očekivao da ćemo se toliko dići jer nam je ostalo 75 posto momčadi iz prošle sezone kad smo se borili za ostanak. Sad su u pvih 11 samo tri nova igrača. No tada se puno toga lošeg događalo, situacija je bila negativna, bili smo bez navijača, bez novca, opće nezadovolj­stvo u gradu pretočilo se i na klub. Onda su došli ljudi s kapitalom, plaće su redovite, radili smo tih godinu i pol dana. Osječki projekt “Pokrenimo grad” je odličan, rekao bih i nedovoljno prepoznat u nogometnoj javnosti, izuzetno pozitivna priča koja je puno toga pokrenula. Osijek je treći, cilj je ostati ispred Hajduka? – Sada je to cilj, na početku smo željeli biti među pet najboljih, da se stabilizir­amo, ali sad želimo to treće mjesto. Osijek je za naše prilike veliki klub i želimo da stalno bude u vrhu.

Jesenas šokirali Dinamo

U subotu Zekić dovodi svoj Osijek u svoj Maksimir, u sezoni 2004./2005. igrao je za Dinamo, te sezone kad su plavi otišli u “ligu za bedake”. Nije se Zekić ni naigrao, dobio je priliku u samo pet utakmica. – Imao sam tada i boljih ponuda, ali kad počnete igrati nogomet, želite doći u klub kakav je Dinamo. Imao sam tada već 29-30 godina i naravno da sam došao

Igrao sam i u Dinamu i u Rijeci, ali svejedno mi je tko će do naslova jer sam sada u Osijeku...

kad se ukazala prilika. Nažalost, stanje je bilo loše, promijenil­o se nekoliko trenera i na kraju je došao taj loš rezultat. Osijek je plavima odnio bodove u prvom dijelu prvenstva, slavio je 1:0 u Maksimiru. – To je bio uspjeh, ali nemojmo zaboraviti da nas je Dinamo potom pobijedio u Gradskom vrtu. Nama subotnja utakmica znači puno u borbi za željeno treće mjesto. Jasno mi je da Dinamu ta utakmica puno nosi uoči derbija s Rijekom, ali mi gledamo samo sebe. Kako s neutralne pozicije vidite rasplet u borbi za naslov? – Znam da je to sad svima zanimljivo, igrao sam i u Dinamu i u Rijeci, ali sad sam trener Osijeka i uopće me ne zanima kako će se ta borba rasplesti, još igramo protiv oba ta suparnika i zanima nas samo to treće mjesto. U tim utakmicama igrat ćemo kao i u svima ostalima.

 ??  ??
 ??  ?? Zoran Zekić sjajno radi s Osijekom, koji je treći na tablici Prve HNL
Zoran Zekić sjajno radi s Osijekom, koji je treći na tablici Prve HNL

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia