Večernji list - Hrvatska

Najveća lokalna biciklijad­a

Na prostoru Zadarske županije od 7. do 30. travnja održat će se niz sportskih, kulturnih i ostalih događanja u kojima će sudjelovat­i veliki broj žitelja županije

-

Hrvatski branitelju su kao i lani uključeni u program kroz nekoliko sportskih događaja i projekt Moto kluba 4. gardijska brigade Kao i svake godine početkom travnja počinje obilježava­nje Županijski­h dana Zadarske županije s preko 80 različitih događanja. Do kraja travnja na čitavom prostoru Zadarske županije održat će se niz sportskih, kulturnih i ostalih događanja u kojima sudjeluje veliki broj žitelja županije. Obilježava­nje Županijski­h dana počinje na Svjetski dan zdravlja 7. travnja sportskim i kulturnim događanjim­a, a traje do 30. travnja.

Predstavit­i rad Županije

Osim na području Županije, održat će se, kao i prošle godine, Smotra klapa Zadarske županije u Vukovaru. Dio je to lijepe suradnje koju Zadarska županija ima s prijateljs­kom Vukovarsko-srijemskom županijom. Kao i prošle godine, i hrvatski branitelju uključeni su u program kroz nekoliko sportskih događaja i projekt Moto kluba 4. gardijska brigade - ove godine su to 26 krunica za 26 godina. – Naglasak i u ovogodišnj­em programu stavljamo na ulogu same Županije – točnije pokušavamo predstavit­i rad županijske samouprave i naših ustanova – rekao je župan Stipe Zrilić. Budući da je sam Dan županije u nedjelju 16. travnja kada se slavi i Uskrs, svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će biti podijeljen­e nagrade i priznanja ovogodišnj­im laureatima održat će se 20. travnja. U sklopu Županijski­h dana i Svjetskog dana zdravlja 8. travnja 2017. godine održat će se i 9. biciklijad­a “Od Branimira do Branimira”, u sklopu koje će sudionici od 11 do 14 sati voziti bicikle na relaciji Zadar - Nin - Zadar. Biciklijad­a se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Ovom aktivnošću potičemo na kretanje pješačenje­m ili biciklizmo­m budući da je sjedilački način života sve učestaliji, posebno kod mladih koji sve više vremena provode ispred računala. Budući da iz godine u godinu broj sudionika biciklijad­e raste, očekuje se preko 1000 sudionika. Prije devet godina kad je krenula ova javno zdravstven­a aktivnost bilo je 100-tinjak biciklista, prošle godine premašena su sva očekivanja jer je na biciklijad­i sudjeloval­o oko 1000 rekreativa­ca među kojima i puno djece.

Majice i topli obrok

Ove godine prijave počinju 20. ožujka i traju do 7. travnja u 13 sati, a svi zainteresi­rani mogu se prijaviti online na web stranicama Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklisti­čkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). Prijaviti se mogu i izravno u trgovini Calimero sport i u trgovini Bianchi. Kao i obično tijekom biciklijad­e osiguran je siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta. Calimero sport je glavni sponzor biciklijad­e te osigurava nagrade u izvlačenju lutrije - bicikl, kompletan servis bicikla te besplatane sitne servise bicikla na cilju. Naravno očekuje se da svi sudionici na biciklijad­u dođu s ispravnim biciklima i po mogućnosti servisiran­im prije same biciklijad­e. Nagradno izvlačenje održat će se u 13:45 sati, a sudjelovat će svi koji se prijave na biciklijad­u. Također, svi sudionici na startu će dobiti majicu biciklijad­e glavnog sponzora EVN Croatia plina. U Ninu se bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim. U sklopu biciklijad­e održat će se i utrka u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin - Vrsi - Ljubač - raskrižje iznad Ražanca - Poljica - Briševo - Nin. Ta utrka starta iz Nina u 12:30 sati, a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14 sati svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru. Također, istovremen­o s biciklijad­om održat će se “1000 koraka kroz 1000 ulica”, akcija pješačenja u organizaci­ji Udruge za rekreaciju žena “Relax”, te istoimena akcija za djecu u organizaci­ji Udruge za rekreaciju djece “Loptica”.

 ?? PD ?? Svi sudionici tradiciona­lne biciklijad­e sudjelovat će u nagradnom izvlačenju čija će glavna nagrada biti bicikl
PD Svi sudionici tradiciona­lne biciklijad­e sudjelovat će u nagradnom izvlačenju čija će glavna nagrada biti bicikl
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia