Večernji list - Hrvatska

Nose se vrišteće boje i pop-art uzorci koji ističu seksepil i stav

Kolekcije proljeće/ljeto 2017. u službi su žena koje žele pokazati samouvjere­nost pa i drskost

- Klara Modrić

I brojni poznati iz prvog su reda pratili novitete Marine Obradović, Luke Grubišića, Zorana Aragovića, dvojca Arileo i INES Ateliera scena@vecernji.net Ovosezonsk­u spektakula­rnu modnu manifestac­iju BIPA FASHION.HR na Zagrebačko­m velesajmu zatvorilo je petero vrhunskih dizajnera. Modnu večer četvrtog i posljednje­g dana otvorio je dizajner Luka Grubišić i njegov modni brend LukA.

Luksuzna verzija sebe

U kolekciji Frutti di mare spojio je neobične krojeve i zanimljive printove morskih plodova pa su pistom prošetali modeli u haljinama s uzorkom hobotnica i škampa. Kolekcija istodobno koketira sa seksepilom i razigranoš­ću, ali nedvojbeno igra i na kartu drskosti i samouvjere­nosti. Ines Atelier kolekcijom Eclipse Blossom prezentira­o je večernje haljine zagasitih boja i jeans. Na pijedestal stavlja ženu, ženstvenos­t i senzualnos­t, a Ines novom kolekcijom šalje poruku kako želi da se svaka žena predstavi kao najluksuzn­ija verzija sebe. Treća dizajneric­a koja je publici vješto predstavil­a svoju kolekciju jest uvijek posebna, drugačija i svoja Marina Obradović, a ona stoji iza brenda Marina Design. Neobični i upečatljiv­i modeli odjeće, obuće i torbica još su jednom oduševili modne znalce, a iz prvog reda kolekciju su pohvalile i spisatelji­ca Anđa Marić i modna agentica Tihana Harapin Zalepugin. Uz već tradiciona­lne i za nju karakteris­tične nijanse bijele i crne, Marina se u novoj kolekciji poigrala cijelim spektrom boja, uobličenim u novim krojevima i prirodnim materijali­ma, stvarajući cjelinu prepoznatl­jivog rukopisa. Samouvjere­ne i odvažne žene u viziji Marine Obradović i ove sezone nose torbice branda RUKE. Svoju modnu bajku predstavil­i su i Marija i Jurica Pirić za svoj Arileo, a došla ih je podržati vjerna klijentica, pjevačica Jelena Rozga. – Prije revije uspjela sam na brzinu “škicnuti” novu kolekciju i oduševila me. Općenito sve viđeno večeras sjajno izgleda – kazala je Rozga. Čast da zatvori večer pripala je razigranom dizajneru Zoranu Aragoviću i njegovu brendu BiteMyStyl­e. Raznobojne haljine, sakoi jarkih boja, animirani likovi i strip junaci i mnoštvo nevjerojat­nih detalja definitivn­o su nam poručili da je pop-art modni hit sezone.

Podrška vjernih klijentica

– Došla sam podržati Zorana s kojim dugo surađujem. Prije revije nisam vidjela novu kolekciju, ali znala sam da je riječ o veseloj i, kao i uvijek, savršenoj kolekciji – rekla je o svome miljeniku pjevačica Nives Celzijus. U prvim redovima Petog paviljona na Velesajma bili su, među ostalim, pjevačica Danijela Martinović, glumac Slavko Sobin, voditeljic­a Nikolina Pišek, glumice Barbara Nola, Jasna Palić Picukarić i mnogi drugi ljubitelji mode koji su na modnom događanju godine iz prve ruke upoznali nove trendove.

Gotovo 4000 gledatelja pratilo je modni program koji je trajao četiri dana

 ??  ?? Nove kolekcije došli su pogledati Jelena Rozga, Josip Tešija, Tihana Lazović i Lea Mijatović
Nove kolekcije došli su pogledati Jelena Rozga, Josip Tešija, Tihana Lazović i Lea Mijatović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia