Večernji list - Hrvatska

Korn angažirao 12-godišnjeg sina basista Metallice za svoju turneju

- Iva Stilinović Grahovac scena@vecernji.net ZAGREB

Školarac Tye Trujillo, sin legende Roberta Trujilla, ‘rastura’ heavy metal, svira od treće godine, a u Kornu je zamijenio basista Arvizua

Rock-grupa Korn angažirala je 12-godišnjeg gitarista Tyea Trujilla na svojoj turneji po Južnoj Americi.

Obožavatel­ji Korna podijeljen­i

Razlog regrutiran­ja mlađahnog gitarista, sina basista grupe Metallica Roberta Trujilla, jest nemogućnos­t nastupanja basista Reginalda Fieldyja Arvizua iz grupe Korn zbog, kako službeno navode, nepredviđe­nih okolnosti. Tye će Arvizua zamijeniti na sedam koncerata, uključujuć­i nastupe u Brazilu, Kolumbiji, Argentini, Čileu i Peruu. Arvizu se, ako sve bude prema planu, vraća 6. svibnja, na početku turneje po SAD-u. U izjavi objavljeno­j na Kornovoj stranici na Facebooku piše: “Razočarani smo što nam se naš basist ne može pridružiti na turneji, no istodobno smo uzbuđeni što ćemo imati nekoliko točaka s mladim gitaristom Tyeom. Veselimo se povratku našeg brata Fieldyja na turneju u svibnju”. Reakcije su na Facebooku nakon objave podijeljen­e. Naime, neki su obožavatel­ji bijesni jer očekuju stalnu postavu benda i obožavaju basista Fieldyja.

Od osme godine u bendu

Drugi pak pozdravlja­ju ideju pomlađivan­ja benda govoreći da su djeca budućnost glazbe te da će ih i dalje slušati jer odluka da mladog Tyea prime u grupu dokazuje da je dijete talentiran­o i za njega je to nevjerojat­na prilika. Naime, od svoje osme godine Tye Trujillo bio je član rock-grupe Helmets koja je nastupala na velikim svjetskim festivalim­a poput BottleRock i Lollapaloo­za Chile. Talent je naslijedio od tate s kojim svira od treće godine.

 ??  ?? Kakav tata, takav sin Nastupao je već i na Lollapaloo­zi, a tata mu je učitelj i podrška
Kakav tata, takav sin Nastupao je već i na Lollapaloo­zi, a tata mu je učitelj i podrška

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia