Večernji list - Hrvatska

Pozzecco: Griješio sam, isprike svima!

Prvi trener Mršić gledao je susret iz prvog reda, ispod koša

- Dražen Brajdić iz Srbije drazen.brajdic@vecernji.net BEOGRAD

Osjetio se naš deficit igrača na mjestu razigravač­a pa smo se izgubili u njihovoj agresivnos­ti - ustvrdio je Marko Tomas

Košarkaši Cedevite nisu uspjeli iznenaditi favorizira­nu Crvenu zvezdu u Beogradu u prvoj utakmici finala ABA lige. Izgubili su 66:81. A imali su lijepu priliku jer, nakon briljantna otvaranja sinoćnje partije, u prvoj četvrtini vodili su 26:11 pri čemu se činilo da i pred 7000 glasnih navijača Zvezde imaju formulu za devetog najjačeg euroligaša. No, tada su Zagrepčani u napadu počeli svaštariti, a bogme i suci (Hordov, Majkić), a zvezdaši su podigli bedem u obrani i za šest minuta napravili 22:4. Do kraja poluvremen­a, cedevitaši su se ipak uspjeli oporaviti, ali su jako loše otvorili nastavak pa su zvezdaši učas otišli na 60:47 što se već tada činilo prednošću koja je teško dostižna.

Pogurali ih suci

Jer, bili su domaćini čvršći i bezobrazni­ji, imali su i huk publike uz sebe, pa pomoć sudaca (kao dok su se vraćali u utakmicu) više nisu ni trebali. I doista, preostalih 15-tak minuta, Beograđani su svojom čvrstom obranom tjerali goste na ishitrene šuteve i na niz izgubljeni­h lopti. U napadu su pak lomili Cedevitu igrom dva na dva pri čemu su cedevitaši imali najviše problema kada su “pick and roll” igrali razigravač Wolters i centar Kuzmić. Nakon što su osjetili kvalitativ­nu razliku između sebe i suparnika, koja se ovog trenutka čini teško premostivo­m, cedevitaši su bili prilično utučeni. A kako i ne bi kada su izgubili čak 19 lopti od čega je Katićevih šest, a Bilanovih pet. Nakon odlična otvaranja, razigravač Katić u nastavku utakmicu naprosto nije mogao podnijeti takav pritisak, a centar Bilan gubio je lopte u igri leđima košu. A Miro je tako dobro otvorio utakmicu, s 10 koševa (šut 5-5) i četiri skoka u prvih osam minuta. - Osjetio se naš deficit igrača na mjestu razigravač­a pa smo se izgubili u njihovoj agresivnos­ti. Skupo nas je stajala naša loša organizaci­ja igre jer nismo mogli sprovesti ideje koje smo dogovorili prije - ustvrdio je Marko Tomas koji je sinoć bio cedevitaš s najjačim voljnim faktorom. Osim što je zabio najviše koševa u svom sastavu (14), upravo je Marko uspijevao rasteretit­i svoje braniče prenoseći loptu, dok ga je čuvao Simonović. U tom dijelu posla jako je puno pomogao i Luka Babić, no i on je potonuo u nastavku. Za sve njih krivnju na sebe preuzeo je pomoćni trener Gianmarvam co Pozzecco koji je vodio sinoćnju utakmicu jer je prvi trener Mršić kažnjen. A on je susret gledao iz prvog reda, ispod koša, u društvu sportskog direktora Mateja Mamića.

Pozzecco: Ja sam klaun

- Ja učim hrvatski, ja imam malu glavu i nije mi lako - bio je način na koji je Pozzecco započeo konferenci­ju za novinare i dobrano nasmijao prisutne predstavni­ke sedme sile. Nakon toga, odlučio je učiniti što malo koji trener čini, a to je priznavanj­e vlastitih pogrešaka: - Učinio sam neke pogreške u vođenju utakmice i zato se ispriča- svojim igračima. - Niste li prerano potrošili neke svoje time-oute? - bilo je novinarsko pitanje. - Bravo majstore. U pi... materinu. To je istina. Ja izgledam i sada sretno, ali nisam sretan nego sam takav karakter. - Pa vi ste pravi šoumen - primijetio je netko od novinara. - Ma ne, ja sam klaun - nije prestajao Poz posipati se pepelom. Mnoge kolege zanimalo je zašto je počeo drugo poluvrijem­e sa sinoć skromnim Shurnom, a ne sa Žganecom? Je li to bila ideja prvog trenera Mršića koji je u poluvremen­u bio u svlačionic­i? -Ne, to je bila moja ideja. Htio sam rastegnuti njihovu obranu, a i da bismo dobili Zvezdu trebamo sve igrače. Ja ne volim ne koristiti igrače - objasnio je Pozzecco koji se onima koje je izvodio iz igre nerijetko ispričavao.

Cedevitaši su izgubili čak 19 lopti, razigravač Toni Katić šest, a centar Miro Bilan pet

 ??  ?? Tomas je dobro čuvao tricaša Simonovića, a uspio je zabiti i 14 koševa
Tomas je dobro čuvao tricaša Simonovića, a uspio je zabiti i 14 koševa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia