Večernji list - Hrvatska

Seligman sam smanjio početnu ocjenu i jako naljutio svog trenera

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

Sam sam kriv što nisam osvojio medalju, nitko drugi – svjestan je vlastite pogreške nakon natjecanja Robert Seligman Robert Seligman, osječki gimnastiča­r, zaista nema sreće. Četvrti je put u finalima vježbe na konju s hvataljkam­a na europskim prvenstvim­a osvojio četvrto mjesto. Četvrti put mu je izmaknula medalja za nešto sitno bodova. Ove godine, u rumunjskom Cluju medalja mu j izmaknula za samo dvije desetinke. – Napravio je vježbu bez pogreške. Solidno. Sve što je zamislio je napravio. Ali, jako sam ljut na Roberta. Naime, uoči same vježbe sam jer odlučio promijenit­i početnu ocjenu. Sa 6.1, smanjio je na 5.9 i upravo su mu te dvije desetine nedostajal­e čak za srebrnu medalju. Odlučio je bez mene i to nije u redu. Ipak smo mi jedna team, ipak se u njega ulažu financijsk­a sredstva. Umjesto da odvježba kao fajter, on se malo igrao matematike – rekao je Vladimir Mađarević, njegov trener. Što je rekao Seligman nakon vježbe. Zašto je odlučio smanjiti početnu ocjenu?

Trener ga možda napusti

– Kada je vidio da je Slovenac Bertoncelj dobio ocjenu 13.400 on je sebi izračunao da bi s nižom startnom ocjenom i dobrom vježbom mogao do medalje. Odlučio je ići na lakšu vježbu, na sigurnu vježbu. Vjerojatno je imao i malo straha da se ne osramoti jer je finale izravno prenosio HRT. Ne znam što reći. Moram s njim ozbiljno porazgovar­ati. Jer, ako će i dalje sam odlučivati onda ne vidim svrhu da mu dalje budem trener – rekao je Mađarević. Robert Seligman će si danima predbaciva­ti odluku da smanji polaznu ocjenu. Ostat će na jedinoj medalji koju je osvojio 2008. godine u Lausanni kada je bio brončani. A rumunjski Cluj će Ro- bert dodati među kolekciju gradova gdje je također osvajao četvrta mjesta – Debrecenu (2005), Montpellie­ru (2012 i 2015). – Ja sam kriv što nisam osvojio medalju. Nitko drugi rekao je Seigman svjestan da odluke ipak treba donositi trener a ne vježbač. Danas, posljednje­g dana Europskog prvenstva u Cluj-Napoci Hrvatska će na posljednjo­j spravi, preči, imati svog finalistu, Antona Kovačevića (22). Gimnastiča­r ZTD Hrvatskog Sokola već na svom prvom seniorskom EP-u izborio je finale, a u njemu će se danas boriti sa startnim brojem osam i ujedno biti posljednji vježbač koji će nastupiti na ovom natjecanju.

Kovačevič danas na preči

- Dobro se osjećam. Uzbuđenje od kvalifikac­ija je prošlo i jedva čekam nedjelju. Odbrojavam­o sate i uvjeren sam da ću dati sve od sebe, svoj maksimum i da ću uživati u nastupu - rekao je uoči današnjeg finala zagrebački vježbač. – Što se nas tiče, mi smo spremni za finale. Dobro se osjećamo, ovo je već veliko iznenađenj­e da smo u finalu, ali vjerujem da uz malo sreće možemo dobro odraditi i finale – poručio je Antonov trener Ratko Jovanović. Hrvatska na preči ima već dvije osvojene medalje na europskim prvenstvim­a. Obje je osvojio Mario Možnik koji je u Montpellie­ru 2012. bio srebrni, a tri godine kasnije u istom gradu zlatni. Možnik je također u Cluju, ali ovog puta samo kao gledatelj. Sprema se za Svjetski kup u Osijeku, početkom svibnja.

Ne može Robert sam tako mijenjati ocjene, ipak se u njega ulaže novac, kaže trener Seligman je išao na lakšu vježbu, tako je mislio da će doći do medalje, ali nije uspio

 ?? REUTERS ?? Pogrešna procjena uzela medalju, i to srebrnu
REUTERS Pogrešna procjena uzela medalju, i to srebrnu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia