Večernji list - Hrvatska

Bez Ćorluke do kraja kvalifikac­ija za SP 2017.!

- Igor Flak igor.flak@vecernji.net ZAGREB

Hrvatskom nogometnom reprezenta­tivcu stradala je Ahilova tetiva, ide na operaciju u Finsku i nema ga do kraja kvalifikac­ija za SP Vedran Ćorluka, taj hrabri i srčani hrvatski nogometni reprezenta­tivac, doista nema sreće. Doživio je tešku ozljedu u 80. minuti susreta Lokomotiva iz Moskve i Amkara (3:3) u sklopu prvenstva Rusije. Ćorluka je zaradio rupturu Ahilove tetive desne noge, koja je inače već godinama njegova kronična boljka. Prve su procjene da Vedrana neće biti pola godine na travnjaku. A to bi automatski značilo i da će propustiti ostatak napetih i teških kvalifikac­ija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2017. godine igrati u Rusiji.

Puno poruka podrške

Ćorluka će, već je dogovoreno, najprije napraviti detaljan pregled te će operativni zahvat obaviti u Finskoj. One optimistič­nije varijante, ako ozljeda nije najteže prirode, otkrivaju da bi se mogao vratiti za pet mjeseci. Naime, ako tetiva nije jako ‘uništena’, ona može zarasti za tri mjeseca, naravno onda treba ukalkulira­ti i vrijeme trenaž- nog procesa da bi nogometaš bio spreman. One manje optimistič­ne procjene sugeriraju stanku do kraja ove, 2017. godine. Naravno, odmah su putem društvenih mreža stigle mnoge riječi podrške našem stoperu.

Problemi na Euru

Nema u posljednje vrijeme Čarli sreće s ozljedama. Sjećamo se njegove “vatrene vaterpolsk­e kapice” nakon što je stradao u dvoboju protiv Turske na otvaranju Eura. No nije ga to omelo da odigra sve kasnije naše utakmice na tom natjecanju, ali je, naravno, to učinio čvrsto stisnuvši zube i istrčavši na teren. Ćorluka je zbog ozljede mišića propustio posljednju utakmicu za kockaste protiv Ukrajine. Srećom, naši su nogometaši slavili u tom dvoboju. Nakon Šime Vrsaljka i Marka Pjace, to je novi šok i za izbornika hrvatske nogometne reprezenta­cije Antu Čačića. Naime, pred Hrvatskom su tri vrlo teške utakmice, protiv Islanda u lipnju, Turske u rujnu i Ukrajine u listopadu. Tu su još i dvije domaće utakmice protiv Kosova i Finske. Zanimljivo, Ćorluka je igrač s najviše uzastopnih nastupa za Hrvatsku bez da je bio ozlijeđen ili kartoniran: 34 puta uzastopno je igrao, a prvi do njega je Mandžukić s 23 nastupa.

 ?? GORAN STANZL/PIXSELL ?? Vedran Ćorluka bit će operiran u Finskoj
GORAN STANZL/PIXSELL Vedran Ćorluka bit će operiran u Finskoj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia