Večernji list - Hrvatska

Petev nema ni igru ni rezultat, pokušat će ih pronaći do ljeta

Sportski direktor Romeo Jozak želi trajan trenerski posao, ali on ga dosad nije nigdje radio

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

U Dinamu su vijećali, pričali a konačnu verziju po kojoj Petev ostaje voditi momčad u Maksimiru će službeno objasniti danas Iako naša ekonomija bilježi znakove oporavka, nezaposlen­ih je na burzi još mnogo. Kad Ivajlo Petev dobije otkaz, neće povećati broj nezaposlen­ih u nas, već u Bugarskoj. Ali teško će netko s burze na njegovo mjesto. Fali zidara, tesara, zavarivača, ali fali i pravih trenera koji bi mogli ovaj čas uskočiti na vruću klupu, pa će u ovom trenutku Petev dobiti još koju priliku.

Nema idealnoga na vidiku

Pretendena­ta za nasljednik­a ima, svatko bi to volio biti, ali je pitanje ima li potrebne kvalifikac­ije. A one nisu samo trenerska licencija, nije to ni iskustvo, pa ni znanje. Mora biti simpatičan ljudima koji vode klub, a takav kriterij jako je teško ispuniti. Kad se počelo govoriti o smjeni Ivajla Peteva, počelo se i nagađati tko bi ga mogao naslijedit­i, bar privremeno dok se ne nađe trener za novu sezonu. U prvi je plan iskočio Romeo Jozak, aktualni sportski direktor koji bi, kao nekoć Zoran Mamić, bio trener menadžersk­og tipa. No problem je što Jozak ne želi biti prijelazno rješenje, trener do ljeta, dok se ne nađe trajno rješenje. On taj posao želi raditi, ali ne kao vatrogasac. K tome, iako je ‘stoljećima’ radio u omladinsko­j školi te bio pomoćnik Iliji Lončarević­u, ozbiljan posao vođenja momčadi nema iza sebe, uskočio bi kao apsolutni trenerski početnik. Da, bio je takav i Zoran Mamić. U Dinamu su nerijetko spominjali Željka Kopića, ne zato što je sad pobijedio Dinamo, dobro je radio u Lučkom, Zagrebu, sad u Koprivnici. No novi sportski direktor Jozak baš i nije ljubitelj lika i djela ovog stručnjaka.

Cvitanović logično rješenje

Najlogični­je bi bilo da uskoči, bude li potrebe, Mario Cvitanović, trener juniora i druge momčadi koji odlično poznaju većinu igrača. No ni on baš nije po ukusu sportskog direktora. Sad su ionako presjekli i odlučili da ostaje iako su šanse za ostanak Peteva bile vrlo male, a onda su nakon vijećanja, razgovora i računica odlučili da Bugarin sad ne dobije otkaz, iako nema igru niti ga momčad prati, sad više nema ni rezultat, a na obzoru nema ni najmanje naznake vedrine. Petev je jučer vodio jutarnji trening, nakon toga se s njim razgovaral­o i i dalje će voditi momčad, samo je pitanje do kada. U Dinamu obrazložen­je takve odluke još taje, žele pričekati današnji dan kada bi sve trebao objasniti direktor Jozak.

 ?? ŽELJKO LUKUNIĆ/PIXSELL ?? Romeo Jozak ima važnu ulogu u odabiru trenera
ŽELJKO LUKUNIĆ/PIXSELL Romeo Jozak ima važnu ulogu u odabiru trenera

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia